Bekijk het origineel

Beraad tussen G.O.S. en Geref moderamen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Beraad tussen G.O.S. en Geref moderamen

2 minuten leestijd

Van 31 maart tot 3 april 1978 zal het voltallige Interim Committee van de gereformeerde oecumenische synode (GOS) naar Nederland komen voor een bespreking met het moderamen van de generale synode.

Het zeshoofdige Interim Committee — het bestuur dat tussen de om de vier jaar te houden vergaderingen de zaken waarneemt — zal met dit in Lunteren te houden beraad een opdracht uitvoeren van de GOS-vergadering van Kaapstad 1976. Bij die gelegenheid werd bepaald dat het Int e r im Committee met de gereformeerde kerken moest gaan praten over de vragen die gerezen waren m.b.t. het lidmaatschap van deze kerken van zowel Wereldraad als GOS èn ontwikkelingen op het gebied van de leer(tucht).

In overleg tussen enkele leden van het Int e r im Committee en het moderamen van de gereformeerde synode is besloten dat daarnaast ook gesproken zal worden over het destijds op verzoek van lidkerken van de GOS geschreven boekje "Wat is er aan de hand met de gereformeerde kerken in Nederland?' (door dr. B. Rietveld) en een document van synode-actuarius dr. H. B. Weijland over de vraag waarom deze kerken destijds tot de Wereldraad zijn toegetreden.
Tegen de verwachtingen in is vorig jaar in Kaapstad aan deze publicaties onvoldoende aandacht geschonken.
Aan het volgend jaar in Lunteren te houden gesprek zullen namens het deputaatschap oecumene buitenland van de gereformeerde kerken dr. A. Kouwenhoven en prof. dr. K. Runia deelnemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 november 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

Beraad tussen G.O.S. en Geref moderamen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 november 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

PDF Bekijken