Bekijk het origineel

De stad in beeld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De stad in beeld

2 minuten leestijd

De gelovigen verlaten de binnensteden, dus worden de oude binnenstadskerken afgebroken, zoals hier in Rotterdam (1). Maar is dat nu wel waar? Op de pagina hiernaast leest u dat de kerk, ook in Rotterdam, toch wel op één of andere manier — helaas op te kleine schaal — present blijft. Bijvoorbeeld in de vorm van werkgroepen die zich verdiepen in de problematiek van een wijk als de Kruiskade (2) met omgeving. De concentraties Surinamers en buitenlandse werknemers zijn daar zeer hoog. Dat is niet goed als men bedenkt dat velen nooit meer zullen terugkeren naar hun vaderland. Een interkerkelijke stuurgroep vroeg B. en W. dan ook de vestiging van deze mensen in de nieuwbouwwijken (3) te bevorderen. Woningbouwverenigingen moeten ophouden te discrimineren en ook moet het deze bevolkingsgroepen financieel mogelijk gemaakt worden zelf te kiezen waar ze willen wonen.
Het toch al niet ideale woonklimaat wordt in de oude binnensteden door enkele factoren ongustig beïnvloed. De kantoren In vele vroegere woningen trekken erg veel autoverkeer naar krappe wijken (4) èn de prostitutie woekert op vele plaatsen voort. De genoemde brief van 'de kerken' aan B. en W. moedigt het stadsbestuur aan in te grijpen (5). Zo vraagt de kerk de overheid om — naast wat er al gebeurt ter bevordering van het welzijn van de stadsbewoner (op foto 6 het buurtcentrum 'De Klimmende Bever' aan de rand van IJsselmonde) — vooral de onmondige groepen niet te vergeten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

De stad in beeld

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken