Bekijk het origineel

Pastoraat onder 2500 Nederlanders in Perzische Golfgebied

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Pastoraat onder 2500 Nederlanders in Perzische Golfgebied

2 minuten leestijd

Nederlandse bagger- en andere gespecialiseerde — zoals aannemingsbedrijven hebben nu naar schatting 2500 man — zogenaamde natte en droge werkers met hun gezinnen — In het gebied van de Perzische Golf. Dat die mensen daar de kerk zien in de persoon van een pastor die ze opzoekt is van levensbelang, ook al behoort de meerderheid niet tot onze geloofsgenoten. In interkerkelijk verband moeten we daarom aan op een pastor die daar voorlopig enkele jaren zijn volledige dagtaak vindt. Dit merkte ds. M. Grashoff uit Rijswijk op in de oktoberzitting van het Breed Moderamen, toen daar het rapport Geestelijke verzorging koopvaardij werd behandeld (zie ook Kerkinformatie no. van oktober j l . pag. 5). Het bedrijfsleven wil voor zo'n pastor de lasten dragen en we hopen de zaak volledig financieel rond te krijgen, zo zei de predikant, die secretaris van de interkekrkelijke commissie voor de geestelijke verzorging van werknemers in de baggerbedrijven is. Met het aantrekken van zo'n vaste man is de commissie tot nu toe nog niet zo gelukkig geweest: twee pogingen mislukten. Intussen zijn wel twee tijdelijke oplossingen gevonden. Onlangs Is ds. S. de Lange, studentenpredikant aan de VU in Amsterdam zeven weken actief geweest in dit gebied, kort daarop gevolgd door ds. J. Bakker, koopvaardijpredikant in Rotterdam.
Inmiddels is voor een definitieve voorziening opnieuw met een mogelijke kandidaat voor de post contact verkregen, zodat er weer hoop is dat deze zaak zijn beslag kan krijgen.
Het Breed Moderamen keurde het rapport van deputaten Geestelijke verzorging koopvaardij goed en droeg deputaten op verdere wegen te zoeken voor de geestelijke verzorging van Nederlanders in de Perzische Golf. Besloten werd ook de kerken op te wekken om zeevarenden en hen die onder hen arbeiden In het gebed te gedenken, alsmede om het contact met varende leden der kerken en hun gezinnen te onderhouden.


Fotobijschrift
In de Perzische Golf werken veel landgenoten in bagger- en andere gespecialiseerde aannemingsbedrijven: hier enkelen tijdens een werkpauze.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Pastoraat onder 2500 Nederlanders in Perzische Golfgebied

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken