Bekijk het origineel

Handreiking voor Hervormd-Gereformeerde samenwerking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Handreiking voor Hervormd-Gereformeerde samenwerking

1 minuut leestijd

Onlangs verscheen de 'Handreiking ten dienste van de samenwerking van hervormde gemeenten en gereformeerde kerken op plaatselijk vlak', een uitgave die tot stand is gekomen in opdracht van de in september 1976 gehouden gemeenschappelijke vergadering van de synoden van de Nederlandse Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerken.
De werkgroep 'samenwerking plaatselijk vlak' van de raad van deputaten 'samen op weg' heeft de handreiking samengesteld en zich daarin vooralsnog beperkt tot de kerkordelijke kant van de plaatselijke samenwerking. In elf hoofdstukken komen allerlei aspecten aan de orde. De bijlagen bevatten de complete tekst van resp. de hervormde ordinantie inzake 'bijzondere betrekkingen met andere kerken' en 'brede interkerkelijke samenwerking van gemeenten' en de gereformeerde richtlijnen die van toepassing zijn op samenwerking van een hervormde gemeente en een gereformeerde kerk.
De werkgroep stelt reeds een vervolguitgave in het vooruitzicht, waarin aandacht gegeven zal worden aan de verschillende fasen waarin plaatselijke samenwerking zich kan bevinden. Ook zullen daarin enige agogische opmerkingen alsmede enkele samenwerkingsmodellen gepubliceerd worden. De handreiking is een gezamenlijke uitgave van Kok (Kampen) en Boekencentrum ('s-Gravenhage) en is in de boekhandel voor ongeveer ƒ 5,— verkrijgbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Handreiking voor Hervormd-Gereformeerde samenwerking

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken