Bekijk het origineel

De kerken en de gezinsverzorging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De kerken en de gezinsverzorging

1 minuut leestijd

Twee redenen zijn er om kerken en diakonieën te vragen aandacht te hebben voor ontwikkelingen in de gezinsverzorging.
Allereerst streeft de overheid naar bezuinigingen op dit gebied. Dit betekent dat instellingen die zich (onder meer) bezighouden met de gezinsverzorging geconfronteerd lijken te worden met een vraag naar gezinshulp die niet vervuld zal kunnen worden. In het westen van het land is een grote protestants-christelijke instelling al overgegaan tot het aanschrijven van de kerken met de vraag wat van de kerken op dit gebied verwacht kan worden.
Een andere ontwikkeling is de decentralisatie van het welzijnswerk. In het kader daarvan worden door de plaatselijke overheden gesprekken belegd om te komen tot een gemeentelijk welzijnsplan.
Het is van belang dat ook de kerken (resp. diakonieën) aan die gesprekken deelnemen.
Wie in dit stadium meer wil weten kan daarvoor terecht bij de Gereformeerde Raad voor Samenlevingsaangelegenheden (GSA), postbus 203, Leusden-C, tel. 033-43244. Op hetzelfde adres is te zijner tijd het maartnummer van Konvooi (het maandblad van GSA) verkrijgbaar dat geheel gewijd zal zijn aan de problematiek van de gezinsverzorging. Ook in Kerkinformatie hopen we er binnenkort op terug te komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 februari 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

De kerken en de gezinsverzorging

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 februari 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken