Bekijk het origineel

’Samen beleid maken’ is van start

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

’Samen beleid maken’ is van start

3 minuten leestijd

We hopen dat we een nota krijgen die u en ons inspireert…


Op de dag dat we dit schrijven wordt met man en macht gewerkt aan de verzending van het materiaal voor Samen beleid maken. Met duizenden zullen brochures, uitnodigingsbrieven en ant-woordkaarten het land in gaan. Als u dit leest, hebt u inmiddels het informatie-pakket ontvangen, er misschien al over gepraat in diakonie of andere kring.

Heeft u zich ook al aangemeld voor een van de bijeenkomsten? We staan op het punt te beginnen, in Leeuwarden, op 30 maart. Daarna volgen Haren, Zwolle, Assen, Driebergen, Arnhem, Nijverdal, Alkmaar, Den Haag, Schiedam, Goes, Tilburg, Roermond.

We willen nog eens onderstrepen dat de GDR Samen beleid maken heeft opgezet om van u als diakenen en andere betrokkenen te horen hoe u over een aantal zaken denkt. De bijeenkomsten hebben ook het karakter van een ’hearing’ — vrij vertaald: u kunt zich daar laten horen.

Dit betekent dat de bijeenkomsten geen afgerond karakter hebben. De conclusies, die na afloop van de discussies worden getrokken, zullen voorlopig zijn. Misschien blijft u zelf met vragen zitten, waarop nog geen antwoord gegeven kan worden. Misschien is de tijd te kort voor alles wat u naar voren wilt brengen.

Dit is niet te voorkomen.

Samen beleid maken houdt ook niet op met de bijeenkomsten, die in maart en april worden gehouden. De gesprekken monden uiteindelijk uit in een beleidsnota, die zal worden gepresenteerd op de algemene diakonale vergadering in het najaar, alvorens aan de synode te worden aangeboden. Deze beleidsnota zal dan moeten worden omgezet in het concrete diakonale handelen. Daar blijven u en wij bij betrokken.

Het gesprek hoeft niet beperkt te blijven tot de bijeenkomsten, waarvoor u speciaal bent uitgenodigd. Over het diakonaat kan worden doorgepraat in de eigen diakonie, kerkeraad, gemeente. Wat u daarvoor bruikbaar vindt van Samen beleid maken kan vrijelijk gebruikt worden.

We onderstrepen wat er in Het hoe en waarom staat: ’Zo’n beleidsnota heeft alleen zin als ermee gewerkt kan worden door degenen die betrokken zijn bij de diakonale taak van de kerk. We denken in het bijzonder aan diakenen, maar beslist niet aan hen alleen. Daarom willen we als GDR de nieuwe nota opstellen samen met u als diaken of belangstellende. We hopen dat we zo een ’levende’ nota krijgen, die ons en u inspireert, op weg helpt, nieuwe mogelijkheden laat zien… De GDR verwacht er veel van, hoopt dat u die verwachtingen gaat delen. Samen kunnen we er aan beantwoorden. Samen beleid maken, samen dat beleid gaan voeren, als leden van de diakonale gemeente.’

Hierin wordt u persoonlijk aangesproken. Op de bijeenkomsten willen we graag uw eigen mening horen over het diakenschap en de gemeente, de diaken en de samenleving, het werelddiakonaat, het doen en laten rond het geld. Rekenschap zal straks centraal staan op de zomerconferentie, waar ook uw per-soonlijke inbreng wordt verwacht.

We hebben al de nodige reacties gehad van mensen, die enthousiast zijn over Samen beleid maken. Ze zetten zich in om dit plan te doen slagen, porren anderen op om mee te doen.

We hopen dat de vonk zal overslaan op mensen binnen en buiten de gemeente, dat die met u en ons gaan warm lopen voor ’t diakonaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 maart 1978

Diakonia | 32 Pagina's

’Samen beleid maken’ is van start

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 maart 1978

Diakonia | 32 Pagina's

PDF Bekijken