Bekijk het origineel

Present '78 verdient navolging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Present '78 verdient navolging

1 minuut leestijd

De gereformeerde en hervormde kerkelijke instellingen in de provincie Overijssel presenteerden zich onlangs, samen met de organisaties waarmee zij nauwe relaties onderhouden, aan belangstellenden. Dat gebeurde op zaterdag 18 februari 1978 in de grote hal van 'De Trefkoele' in Dalfsen. In eerste instantie wilde men de plaatselijke kerken en groepen bereiken, opdat deze zouden weten wat de provinciale instellingen en organisaties doen en op welke wijze daarvan gebruik te maken is. Daartoe was de presentatie ingedeeld in vijf 'straten'; apostolaat en diakonaat. gemeenteopbouw, jeugd- en jongerenwerk, samenlevingsopbouw, kerkelijke structuur. De informatie bestond uit publicaties (boeken, brochures, werkmappen), films en dia's en uiteraard mondelinge inlichtingen. Van gereformeerde zijde waren in de organisatie vertegenwoordigd: de deputaatschappen vorming/toerusting en jeugd- en jongerenpastoraat van de particuliere synode, de prof. L. Lindeboomstichting (gereformeerd sociaal centrum) en het provinciaal gereformeerd centrum voor jeugd- en jongerenwerk. Het initiatief — dat ons navolging elders waard lijkt — trok 850 belangstellenden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 april 1978

Kerkinformatie | 32 Pagina's

Present '78 verdient navolging

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 april 1978

Kerkinformatie | 32 Pagina's

PDF Bekijken