Bekijk het origineel

Het PIT op de plaat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Het PIT op de plaat

1 minuut leestijd

PIT staat hier voor de Stichting Protestants Interkerkelijk Thuisfront, maar meer nog voor wat haar bezielt; steun aan de geestelijke verzorging van protestants-christelijke zijde in de krijgsmacht.

Daartoe werken in deze organisatie β€” die half september haar jaarlijkse collecte houdt β€” samen; de hoofd-, leger-, vloot- en luchtmachtpredikanten, de Koninklijke Nederlandse Militaire Bond Pro Rege, de Stichting tot steun aan de Protestantse Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht en een aantal eigen verenigingen van militairen.

Wat zij samen en afzonderlijk doen? Vormingswerk bijvoorbeeld, in "Beukbergen" te Huis ter Heide (foto linksboven en schuin daaronder) en natuuriijk de directe pastorale arbeid van de krijgsmachtpredikant (rechtsboven).

Voor bezinning wordt tijd uitgetrokken, zoals bij de bezoeken van nabij gelegerde militairen aan het voormalige concentratiekamp Bergen-Belsen (links).
In samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap wordt de Operatie Bijbel ondernomen (midden links).

Tenslotte; vanwege de eenzame ligging van militaire bases, vooral in Duitsland, is verveling een veel gehoorde klacht. Juist daarom worden de Protestantse Militaire Tehuizen (onder; een interieur en exterieur) zo gewaardeerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 augustus 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Het PIT op de plaat

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 augustus 1978

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken