Bekijk het origineel

Huwelijkszon ging op in Dienstencentrum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Huwelijkszon ging op in Dienstencentrum

1 minuut leestijd

De zon hebben harde werkers in het Dienstencentrum wel eens één en andermaal zien opgaan. Maar tot voor kort een huwelijkszon nog nooit. Ook dat behoort inmiddels tot de verworvenheden van allen, die even tijd konden vrijmaken om de kerkelijke huwelijksbevestiging mee te beleven van Wilma Kleywegt, gewaardeerde kracht bij Financiën en Jan van de Water, een aardige marineman.
Dat gebeurde in de kapel, die uw en ons Dienstencentrum rijk is en waar de dagopeningen worden gehouden. Behalve enkele dienstdoende ambtsdragers plus een knielbank, die van de kerk van Leusden moesten worden 'geleend' hadden we alles zelf: de dominee, ds. H. J. Bavinck van Toerusting, de organist, de heer A. Fledderus van Kerkopbouw en de koster, onze alles doe-het-zelver, de heer F. Dekker van het algemeen secretariaat die zelfs, via een bandje, de klokken liet luiden.
Het werd een blije dienst, zoals u zult begrijpen. In feite werd hiermee een oude zendingstraditie in ere hersteld, want in het landelijke kapelletje van Baarn, waar veel zendingsmensen nog wel eens met heimwee aan terugdenken, is vroeger heel wat af getrouwd. In elk geval vond Trouw het aardig genoeg om dit feit te signaleren. Wij ook, zoals u bij deze kunt zien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 oktober 1978

Kerkinformatie | 32 Pagina's

Huwelijkszon ging op in Dienstencentrum

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 oktober 1978

Kerkinformatie | 32 Pagina's

PDF Bekijken