Bekijk het origineel

Conferenties van het Toerustingscentrum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Conferenties van het Toerustingscentrum

3 minuten leestijd

In de komende zes weken organiseert het Toerustingscentrum een achttal zaterdag- of vrijdag/zaterdagconferenties. Op vijf daarvan kan nog worden ingetekend. Bijzonderheden volgen hieronder.

'Help, de dominee gaat weg' - 24 maart
Beroepingscommissies ondervinden nogal eens wat teleurstellingen. Soms lijkt alle moeite beloond te worden, en dan springt 'het' toch op het laatste moment nog af. Is er een betere manier van werken te vinden, die voor alle betrokkenen bevredigend is?
Aan deze conferentie voor leden van beroepingscommissies werkt mee: mevr. ds. E. G. van Egmond te Amstelveen en een medewerker van de landelijke adviesgroep gemeentestructuur.

Hoe betrekken we de gemeente bij het werk? - 30/31 maart
Deze conferentie voor leiding van evangelisatiejongerenclubs wordt gehouden in De Drieklank te Paterswolde op vrijdagavond en zaterdag. Wil de gemeente kunnen meeleven met het evangelisatiejongerenwerk, dan zal die op de hoogte moeten zijn van de activiteiten. Hoe wordt bereikt dat de gemeente meeleeft? Welke bijdragen kunnen gemeenteleden leveren aan het werk?
Aan de conferentie werkt mee: J. Hollander, stafmedewerker van het Evangelisatiecentrum. Deelnemersprijs ƒ 27,—.

Wanneer zeg je wàt? - 31 maart
Veel gemeenteleden vinden het moeilijk om met andersdenkenden over hun geloof te praten. Zij denken dat je pas over je geloof kunt praten als je niet twijfelt. Is dat waar? En is het gesprek met de ander werkelijk zo moeilijk?

Ds. B. ter Haar te Rotterdam zal zijn bijdrage leveren aan deze dag. Intekening op de conferentie staat open voor gemeenteleden en medewerkers in de evangelisatie.

Geen werk - 7 april
Een situatie die heel wat mensen kennen. En de kerk staat er hulpeloos bij. Die heeft meestal geen werk te bieden. Maar wat kunnen kerken wel? Over goede en kwade ervaringen mag gepraat worden, om elkaar van dienst te zijn en misschien op ideeën te komen.
Medewerking is toegezegd door drs. Joh. Pasveer te Krimpen a.d. IJssel. Deze dag is bedoeld voor gemeenteleden en kerkeraadsleden.

Publiciteit in dienst van het werk - 5 mei
Voor de voortgang van het evangelisatiewerk is publiciteit een onmisbare factor. Op deze conferentie wordt, mede aan de hand van het modellenboek dat de landelijke werkgroep perscampagne heeft verzorgd, onderzocht welke mogelijkheden er zijn om met verantwoorde publiciteit het werk te bevorderen. Mederwerkers in de evangelisatie zijn welkom op deze conferentie, waaraan drs. F. N. M. Nijssen, directeur van Kerk en Wereld, zal meewerken.
Tenzij anders aangegeven worden deze conferenties gehouden in het Toerustingscentrum te Leusden, telkens van 10.15 tot 16.30 uur. De deelnemersprijs bedraagt ƒ 17,—.
Aanmelden bij mevr. N. H. Krabbe, tel. 033-43244, toestel 123. Postadres: Toerustingscentrum, postbus 202,3830 AE Leusden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 1979

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Conferenties van het Toerustingscentrum

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 1979

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken