Bekijk het origineel

Een oproep tot bezinning: voor wie?

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Een oproep tot bezinning: voor wie?

2 minuten leestijd

Deze bezinningsnota richt zich allereerst tot alle leden van de plaatselijke kerken: tot vernieuwing van de gemeenschap.
Vervolgens denken we aan alleriei groepen:

— Groepen nieuwe levensstijl. Veel van wat in deze nota geschreven is zullen zij al kennen. Wij hopen dat deze nota hun inzichten zal verdiepen en zal stimuleren om verder te gaan.

— Bijbelstudiegroepen. De bijbelse bezinning over vragen van arm en rijk in deze nota stelt ook de vraag hoe — met welke bril — wij de bijbel lezen. Bijbelstudie over dit thema zal vanzelf uitkomen bij de vraag naar de eigen levensstijl.

— Ouderlingen. Willen zij niet alleen ruimte maar ook steun geven aan de actie nieuwe levensstijl? Zijn zij bereid om samen met groepen nieuwe levensstijl het onderwerp van deze nota in te brengen op huisbezoek, eventueel groepshuisbezoek, wijkavonden, gemeenteavonden, themadiensten en gemeentezondagen?

— Diakenen. Heel duidelijk ligt het op hun terrein om nog eens na te gaan in hun activiteiten hoeveel be-deling daarin voorkomt en of ver-deling helpen kan om mensen meer tot hun recht te doen komen.

— Evangelisatiecommissies en evangelisatieouderiingen. Zij kunnen nog weer scherper analyseren welke gevolgen de sociale stijging en de klassebepaaldheid van de gereformeerde kerken (gehad) hebben voor de communicatie van het evangelie.

— Commissies van beheer en deputaten voor financiën. Wij hopen dat zij de bijbelse uitgangspunten vooreen nieuwe levensstijl voluit in hun beleid en begrotingen zullen betrekken.

— Predikanten en kerkelijke functionarissen. Voor het op gang brengen of voortzetten van een bezinning over hun inkomenspositie (naast hun medewerking aan de al genoemde activiteiten).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 april 1979

Kerkinformatie | 36 Pagina's

Een oproep tot bezinning: voor wie?

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 april 1979

Kerkinformatie | 36 Pagina's

PDF Bekijken