Bekijk het origineel

FIOM geeft werknemers verlof bij ziekte van kinderen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

FIOM geeft werknemers verlof bij ziekte van kinderen

2 minuten leestijd

Ruime arbeidsvoorwaarden voor alleenstaande ouders

Alleenstaande vaders of moeders, medewerkers van de FIOM, Nederlandse Vereniging van organisaties voor hulpverlening bij zwangerschap en alleenstaand ouderschap, die plotseling te maken krijgen met een ziek kind hoeven niet meer in paniek te raken en allerlei haastoplossingen te zoeken.

Ze moeten alleen het kantoor bellen om van een van de — voorlopig 10 — per jaar beschikbare „kinderziektedagen„ gebruik te maken.

Deze regeling zal in het arbeidscontract van de FIOM-medewerkers vastgesteld worden. Dit heeft de ledenvergadering van de FIOM besloten „in het kader van haar streven naar verbetering van de arbeidsomstandigheden voor alleenstaande ouders„.

De regeling onderstreept dat alleen de kinderziektedagen beschikbaar zijn wanneer geen andere oplossing voorhanden is.

Met deze beslissing sluit de FIOM aan bij de bevindingen van een actiegroep van alleenstaande ouders die in 1974 een rapport „kinderziektedagen„ heeft uitgebracht.

De FIOM vindt dat deze regeling ook van belang is voor ouders die beide buitenshuis werken en hoopt dat andere werkgevers in de welzijnssector een soortgelijke regeling in hun personeelsbeleid zullen opnemen.

Het is mogelijk dat de uitwerking van de „kinderziektedagenregeling„ en het overleg met andere organisaties leidt tot een gezamenlijke actie die deze regeling voor alle Nederlandse alleenstaande-werknemende-ouders bruikbaar maakt.

De FIOM heeft ruim tweehonderd werknemers. De regeling heeft directe betekenis voor ongeveer 20 procent van hen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 april 1979

Het Diakonaat | 36 Pagina's

FIOM geeft werknemers verlof bij ziekte van kinderen

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 april 1979

Het Diakonaat | 36 Pagina's

PDF Bekijken