Bekijk het origineel

Vooraf aan dit nummer…

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vooraf aan dit nummer…

2 minuten leestijd

We beginnen met het eerste artikel in een nieuwe serie over diakonaat en maatschappelijke dienstverlening. Deze reeks is opgezet in nauwe samenwerking met Het Diakonaat, het maandblad voor de gereformeerde diakenen. Zo krijgen zij en u dezelfde informatie over een problematiek, die ook gemeenschappelijk is. Dit eerste stuk laat de verschillen zien tussen diakonaal dienstbetoon cn maatschappelijke dienstverlening, maar geeft ook aan wat diaken en maatschappelijk werker aan elkaar kunnen hebben.

In de vorige Diakonia lieten we u er al een stukje van zien: het Roosevelthuis is heropend, op een stralende (en erg warme) juni-dag. In dit nummer een verslag van de ingebruikstelling en de open dag. Er is gesproken van een unieke oefenplaats voor de omgang van gehandicapten en niet gehandicapten.

Alleenstaande ouders — dat zijn niet alleen ongehuwde moeders met kinderen maar ook vaders — hebben het vaak moeilijk. Dat heeft niet alleen te maken met praktische zaken, ook de houding van de ’omgeving’ speelt een sterke rol. In Rotterdan-Noord hebben alleenstaande ouders zelf belangrijke initiatieven genomen. Maakt u kennis met ’De toekomstbouwers’ in een voormalig bejaardenhuis van de diakonie.

Volgende maand wordt de collecte gehouden voor de medische zending. Daarin werken de GDR, Raad voor de Zending en de Gereformeerde Zendingsbond samen. Over de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden schrijft prof. R. Giel een persoonlijk, indrukwekkend verhaal.

In Den Haag is een cursus publiciteit gegeven. Ruim 20 diakenen hebben er aan meegedaan. Ze kregen wat ’theorie’ en veel praktische informatie om vervolgens zelf te oefenen in het schrijven van stukjes, het maken van afkondigingen, enz. Deze cursus is niet de enige, wel een belangrijke aanleiding geweest om het onderwerp publiciteit ook in Diakonia op te pakken. Vanaf deze maand: ’Wil je ook gelezen worden?’, een serie kleine artikelen om — voor zover nodig — u op weg te helpen bij het zelf schrijven voor het kerkblad en dergelijke.

Tenslotte bieden we u een blik op de Infomarkt Gehandicapten, waar het diakonaat ruim vertegenwoordigd was, en willen we ook de Kroniek niet onvermeld laten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juli 1980

Diakonia | 32 Pagina's

Vooraf aan dit nummer…

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juli 1980

Diakonia | 32 Pagina's

PDF Bekijken