Bekijk het origineel

Salarisadvies kerkelijk werkers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Salarisadvies kerkelijk werkers

3 minuten leestijd

Advies nr. 7 In het kader van de loonmaatregel heeft de overheid de salarisschalen met ingang van 1 juli 1980 aangepast met een algemene loontoeslag van ƒ 2 6 , - per maand voor werknemers van 21 jaar of ouder per maand.

Zie voor tabel: het origineel

Avondmaalszondagen 1981 voor kerken aan het vaarwater

Deputaten voor de arbeid onder de opvarenden bij de binnenvaart vragen bij deze aan de kerkeraden van kerken aan het vaarwater om het avondmaal zoveel mogelijk op dezelfde zondagen te vieren, opdat onze varende broeders en zusters in de gelegenheid zijn om enigszins geregeld deze vieringen mee te maken. Voor kerken, die 4x per jaar avondmaal vieren stellen deputaten voor: 11 januari, 12 april, 21 juni en 1 1 oktober (12 april kan indien men daar de voorkeur aan geeft 16 april. Goede Vrijdag, worden). Als de viering 6x per jaar plaatsvindt, is het voorstel van deputaten: 1 1 januari, 8 maart, 3 mei, 21 juni, 13 september en 8 november. Deputaten zullen de kerkeraden erkentelijk zijn, als ze bij het samenstellen van het preekrooster deze data overnemen.

Namens deputaten, G.J. van Kamp actuarius

Kerkelijk domicilie studenten

In maart 1980 besloot de Generale Synode de richtlijnen met betrekking tot het kerkelijk domicilie van studenten te wijzigen. Een nieuwe regeling is onderdeel van een algemene regeling betreffende het kerkelijk domicilie van jongeren. De tekst daarvan stond in Kerkinformatie 105, mei 1980, onder Officiële mededelingen. U hebt daarin kunnen lezen dat ten aanzien van studenten aan een universiteit of hogeschool nu het volgende geldt: .Indien de student lid blijft van de thuiskerk maar niet in staat is om in de week met de thuiskerk mee te leven, zal de thuiskerk aan de z.g. woonkerk (d.w.z. de gemeente waar de student gaat wonen) verzoeken hem als inwonend lid in te schrijven. . Indien de student In de weekends slechts onregelmatig de thuiskerk bezoeken kan, verdient het de voorkeur dat de betrokkene met attestatie cq doopattest naar de woonkerk vertrekt. .Attestaties/doopattesten/verzoeken om inschrijving als inwonend lid betreffende studenten aan een universiteit of hogeschool worden gezonden naar het studentenpastoraat in de desbetreffende academiestad. Adressen van de gereformeerde studentenpastoraten: Amsterdam (VU) — De Boelelaan 1105, kamer OA-33 Amsterdam (Universiteit van A'dam) — p/a drs. B. H. Rootmensen, Aart v.d. Neenweg 13,1191 EL Ouderkerk a.d. Amstel. Delft — Gereformeerd Studenten Pastoraat,Van Hardenbroeklaan 49, RijswijkyZH. Eindhoven — Secretariaat E.S.K., vloer 8.06, T.H. Eindhoven. Enschede — Studenten Pastoraat T.H. Twente, Postbus 217, Vrijhof 33, Enschede. Groningen — Groninger Studenten Pastoraat, Kraneweg 33, Groningen. Leiden — Secretariaat Gereformeerde Studentenwijkerkeraad, p/a Secr. Leidse Studenten Ecclesia, Rapenburg 102, Leiden. Rotterdam — Secretariaat Rotterdamse Studenten Gemeente, Gijsingstr. 84 D, Rotterdam. Utrecht — Kerkelijk Bureau Geref. Kerk Utrecht, Burg. Reigerstr. 1. Wageningen — Kerkelijk Bureau Gerf. Kerk Wageningen, Churchillweg 53.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1980

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Salarisadvies kerkelijk werkers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1980

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken