Bekijk het origineel

Vooraf aan dit nummer …

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vooraf aan dit nummer …

2 minuten leestijd

De inhoud zal u bekend voorkomen, als u de Diakonale Zomerconferentie, begin septem¬ber in Noordwijkerhout, heeft bijgewoond. Opgenomen zijn namelijk de teksten van een aantal korte inleidingen, die daar zijn gehouden. Onder het motto ’Bouwen aan het diako¬naat’ is aandacht besteed aan

— de werving van vrijwilligers,

— het opstellen van en werken met een beleidsplan,

— diakonale publiciteit.

Elk onderwerp komt hier op twee manieren aan de orde: eerst een verhaal waarin de grote lijnen worden aangegeven, vervolgens een artikel met praktijkervaringen.

Aan het geheel vooraf gaat een ’diakonale preek’ van ds G. Hamoen, die nadrukkelijk onderstreept dat ’diakenen geen vrouwen en mannnen zijn die kerkelijk klusjeswerk verrich¬ten ten aanschouwen van een goedkeurend toekijkende gemeente. Diakenen zijn mensen die steeds weer herinneren aan het dragen, die bouwen aan het diakonaat van de gemeente, die herinneren dat die gemeente in de vrijheid staat van de kinderen Gods, die daarom als levende stenen bij een levend bouwwerk horen.’

Veel van wat er is gezegd op de Zomerconferentie geven we in deze Diakonia door, omdat er tal van praktische tips en herkenningspunten in zitten. Zo kunt u, ook als u er niet bent geweest, uw profijt mee doen. Praat er in uw eigen diakonie over door, waarbij het plezierig is als dat kan met mede-diakenen die de Zomerconferentie hebben meegemaakt. Zo kunnen de ervaringen van een betrekkelijk kleine groep doorwerken naar het grote ge-heel.

Wij hopen dat dit nummer een nieuwe inspiratie voor uw diakonale werk in en met de ge-meente mag zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1980

Diakonia | 32 Pagina's

Vooraf aan dit nummer …

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1980

Diakonia | 32 Pagina's

PDF Bekijken