Bekijk het origineel

Nieuwe uitgaven vanuit het Dienstencentrum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuwe uitgaven vanuit het Dienstencentrum

2 minuten leestijd

Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan . . . zeven gelijkenissen, dr. C. P. van Andel. Centrale voor vormingswerk/H.V.D. en Toerustingscentrum, 1981, ƒ 3,95.
Bijbelstudieboekje met verwerkingssuggesties.

Spelen ouderlingen en diakenen nu samen?. J. J. Brinkman. Algemeen Diakonaal Bureau, 1980, 8 bIz., ƒ 1,00.
Verslag van een onderzoekje naar het effect van het themanummer van "Het Diakonaat' en het "Ouderiingenblad", "Samenspel tussen ouderlingen en diakenen", mei 1978.

De Messias in Talmoed en Midrasj, dr. Rudolf Boon, decembernummer "Verkenning en Bezinning"'.
Bureau Kerken Israël, 1980, ƒ 3,75 (abonnement voor 4 nummers ƒ13,50).

De schrijver wil niet in de eerste plaats nagaan hoe joden over Jezus denken, maar hoe in het jodendom gedacht wordt over de messias. De vraag hoe joden over Jezus denken — een belangrijke vraag om de belangwekkende antwoorden die joden hierop geven — behoort eerst dan te worden gesteld wanneer christenen grondig weten en begrijpen wat de messias voor het jodendom betekent.
Daartoe gebruikt de schrijver die literatuur waaraan het jodendom door de eeuwen heen groot gezag heeft toegekend: voorop de Talmoed, en in samenhang daarmee de midrasjim.
Het geschrift eindigt met een uitvoerige bronvermelding.
Deze uitgaven zijn te bestellen door overmaking van het vermelde bedrag op giro 51.31.53 tn.v. Dienstencentrum gereformeerde kerken Leusden, met vermelding van titel en aantal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 januari 1981

Kerkinformatie | 26 Pagina's

Nieuwe uitgaven vanuit het Dienstencentrum

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 januari 1981

Kerkinformatie | 26 Pagina's

PDF Bekijken