Bekijk het origineel

Achterin beginnen s.v.p.!

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Achterin beginnen s.v.p.!

1 minuut leestijd

Hebt u wel eens een boek van achteren naar voren gelezen? Zo ja, dan is het vermoedelijk een boek in het Hebreeuws of in het Arabisch geweest Onlangs verscheen het boekje "Moslimse en christelijke feesten" van drs. J. Slomp (in algemene dienst van onze kerken om voorlichting te geven over de ontmoeting met moslims) in een gecombineerde Nederlands-Arabische editie. En om de twee teksten naast elkaar af te drukken laat ook de Nederlandse tekst in dit boekje zich van achteren naar voren lezen. Vertaler Imam Hamza Zaid uit Utrecht heeft destijds zelf aangeboden deze Arabische vertaling te maken.
Eerder kwam een Nederlands-Turkse editie op de markt, die inmiddels al een tweede druk beleeft. Bovendien is er een Duits-Turkse versie, die in de bondsrepubliek is uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de rooms-katholieke en de protestantse kerken in Duitsland. Dat de bedoeling van het boekje, wederzijds begrip tussen moslims en christenen te bevorderen, goed overkomt moge blijken uit de goede moslimse pers die al verschenen vertalingen krijgen.
De Nederlands-Turkse en de Nederlands- Arabische uitgave zijn beide verschenen bij de Bijbel Kiosk Vereniging, Hoofdstraat 55, Driebergen (in samenwerking met het Dienstencentrum te Leusden) en kosten elk f 6,— per exemplaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 februari 1981

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Achterin beginnen s.v.p.!

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 februari 1981

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken