Bekijk het origineel

Vooraf aan dit nummer …

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vooraf aan dit nummer …

2 minuten leestijd

Welkom in deze nieuwe jaargang van Diakonia, die uw diakonale werk ook in 1984 wil ondersteunen.

Een speciaal woord van welkom richten wij tot de vele nieuwkomers die aan het begin van dit nieuwe jaar tot het ambt van diaken worden bevestigd.

Onze voorzitter, ds A. Romein richt op de volgende bladzijden het woord tot u en wenst u veel goeds toe in uw werk als diaken.

Ds C. F. Beyers Naudé hield in 1983 voor de Vrije Universiteit van Amsterdam de Dom Helder Camara-lezing. Hij sprak over gerechtigheid en bevrijding in Zuid-Afrika.

Met ons werelddiakonaat zijn wij zeer nauw bij Zuid-Afrika betrokken. Het leek ons daarom goed om de lezing van Beijers Naudé in zijn geheel op te nemen.

Onlangs verscheen de brochure ’Samen dienstbaar’, over samenwerking tussen hervormde en gereformeerde diakenen. Ds B. J. Aalbers, auteur van de brochure, bespreekt op blz. 10 deze gezamenlijke uitgave van GDR en ADB.

In de reeks artikelen over de 6e Assemblee van de Wereldraad van Kerken die in augustus 1983 te Vancouver werd gehouden, bespreekt drs Boer in dit nummer het thema ’Dienst en Gerechtigheid’. Over dit thema werd te Vancouver uitvoerig nagedacht en gesproken.

De gezamenlijke werelddiakonaten (ADB, SOH, GDR) hebben van 26 december 1983 tot 8 januari 1984 de actie voedsel voor vier miljoen gehouden. Jan van Doggenaar vertelt in dit nummer over de hulpverlening en de daarbij betrokken organisatie.

Dit eerste nummer van jaargang 1984 wordt u vanuit ons nieuwe kantooradres toegestuurd. We geven u nogmaals ons nieuwe adres: Postbus 72, 3970 AB Driebergen (03438-2 07 44). Ons bezoekadres is: de Horst 1, 3971 KR Driebergen, op het terrein van Kerk & Wereld. Uiteraard bent u van harte welkom wanneer u in ons nieuwe kantoorpand een kijkje wilt nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1984

Diakonia | 30 Pagina's

Vooraf aan dit nummer …

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1984

Diakonia | 30 Pagina's

PDF Bekijken