Bekijk het origineel

Vooraf aan dit nummer …

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vooraf aan dit nummer …

2 minuten leestijd

Op 25 en 26 mei j.l. hield de GDR zijn jaarlijkse zomerconferentie in ’De Leeuwenhorst’ te Noordwijkerhout. Het thema was dit jaar ’Slechtere tijden, wat nu?’ Drie dagdelen lang is daarover geluisterd, gepraat, gezongen, getekend, voorgedragen, enz.

Het leek ons, gezien de actualiteit van het thema, goed om alle diakenen zoveel mogelijk over de resultaten van de conferentie te informeren. Dat kan het beste door vrijwel alles over deze conferentie in Diakonia op te nemen. Het resultaat ligt nu voor u.

De opzet van dit Diakonia-nummer is als volgt:

Wij doen verslag van de opening door de heer J.R. de Boer, lid van het Moderamen van de GDR. en van de inleiding, gehouden door dr P. A.C. Douwes, algemeen secretaris van de GDR.

Ranina volgt een overzicht van hetgeen in de discussiegroepen op vrijdagmiddag is gezegd. Er werd namelijk gediscussieerd aan de hand van een korte inleiding over een bepaald thema. De meeste van deze inleidingen zijn overgenomen.

Op vrijdagavond maakten de deelnemers in dezelfde groepen aanbevelingen voor andere diakenen en diakonieën. Wij hebben ze opgenomen. In de tweede helft van de avond verwerkte men deze aanbevelingen op creatieve wijze. Wij hebben de leukste uitwerkingen verspreid opgenomen.

Op zaterdagmorgen kwamen de diakenen bij elkaar om van gedachten te wisselen over de praktische uitwerking van de aanbevelingen van de vorige avond.

Hoe ga je nu in je eigen diakonie hiermee om? Het resultaat leest u op blz. 165 e.v.

Verder hebben we opgenomen:

— de ervaringen van een conferentieganger;

— wat schreven anderen erover?

— wat kwam er op de radio?

— de kroniek van P. W. A. de Wit.

Jacornien Voorhorst maakte van alle rapportages, verslagleggingen en lezingen een overzichtelijk geheel. Hans van Ommeren uit Woerden zorgde voor de foto’s.

Wij hopen dat u de resultaten van deze conferentie kunt gebruiken in uw diakonale werk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 juli 1984

Diakonia | 44 Pagina's

Vooraf aan dit nummer …

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 juli 1984

Diakonia | 44 Pagina's

PDF Bekijken