Bekijk het origineel

Nieuwe stijl kerkvisitatie nader uitwerken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe stijl kerkvisitatie nader uitwerken

1 minuut leestijd

De ideeën van de meerderheid van deputaten voor advies inzake het functioneren van de kerkvisitatie moeten maar eens nader uitgewerkt worden. Dit besloot de synode, na er in eerste instantie (oktober) niet uitgekomen te zijn. Mèt de synode van Zwolle 1977 kozen de deputaten voor de omschrijving: kerkvisitatie is een middel waardoor kerken elkaar helpen om ambtsdragers bij te staan in de juiste vervulling van hun ambt. Omdat daarover niet veel in regelingen is vastgelegd, heeft de kerkvisitatie allerlei vormen aangenomen. Voorts ontbreekt het dikwijls aan continuïteit; daarom suggereert het rapport aan deze synode classicale deputaten voor kerkvisitatie te benoemen voor een periode van acht jaar. Daarnaast zouden er ook bij particuliere synode en generale synode deputaten voor de kerkvisitatie aangesteld moeten worden. Een nieuw studiedeputaatschap moet nu:
a. gaan onderzoeken of classicale deputaatschappen inderdaad de visitatie kunnen verbeteren;
b. aangeven wat voor taken een particulier synodaal resp. generaal deputaatschap zou moetv T vervullen;
c. een handleiding voor visitatoren samenstellen
d. over deze tijdelijke maatregelen (want straks zal er in het kader van Samen-op-weg wellicht nog meer gesleuteld moeten worden .. .) overleg te plegen met de hervormde visitatoren-generaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 december 1984

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Nieuwe stijl kerkvisitatie nader uitwerken

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 december 1984

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken