Bekijk het origineel

Woord vooraf

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Woord vooraf

2 minuten leestijd

Diakonaat is een van de wezenskenmerken van de kerk. ‘De handen van de kerk’, zo wordt vaak gezegd. Handen die uitgestoken zijn om elkaar te helpen; een helpen dat geïnspireerd is door het Fvangelie dat de mensen wil laten leven ten dienste van elkaar.

In deze brochure gaat het om ‘jongeren en diakonaat’. Over diakonaat voor jongeren, diakonaat door jongeren en diakonaat met jongeren.

Voordat het echter daarover gaat is het nodig ons met elkaar te bezinnen op de vraag ‘wat is diakonaat’? Pas wanneer we daarop zicht hebben gekregen, kunnen we door naar het thema zelf.

Dat thema wordt in deze brochure verder van verschillende kanten belicht. Daarbij gaat het om diepergaande beschouwingen en handreikingen en om de beschrijvingen van een aantal concrete plaatselijke situaties, in dorp en stad, en van uiteenlopend karakter.

We hopen dat van dit alles een stimulans zal uitgaan om het diakonaat voor, door en met jongeren in de plaatselijke kerken en gemeenten gestalte te geven.

Dit nummer is een gezamenlijke uitgave van Diakonia en Het Diakonaat, zij het dat het bij onze gereformeerde collega’s het augustus/september-nummer is. Bovendien is van deze uitgave een handelseditie verschenen, die door ADB en GDR wordt uitgegeven. Deze brochure, ‘Jongeren en diakonaat’, kan bijbesteld worden voor ƒ 3,— per ex.

De voorbereidingsgroep:

Namens ADB

L. Boer

J. van Luit

J. F. P. Stellingwerf

J. Volwerk

Namens GDR

mw J. Breure

P. A. I. Hart

mw P. Robbers-Van Berkel

G. G. J. van Schaik

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1986

Diakonia | 40 Pagina's

Woord vooraf

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1986

Diakonia | 40 Pagina's

PDF Bekijken