Bekijk het origineel

Missionaire training voor gereformeerde jongeren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Missionaire training voor gereformeerde jongeren

2 minuten leestijd

Maximaal drie gereformeerde jongeren kunnen in hel kader van hel programma 'Training in Mission' voor een jaar naar hel buitenland. Doel van de training is om zich daar met een groep van tien tot twaalf jongeren uit de hele wereld werkend en studerend te verdiepen in de missionaire en diakonale taak van de kerk in de wereld. Het programma start in september 1994 met een verblijf van vier maanden in 'Selly Oak' in Birmingham (Engeland).
'Selly Oak' is het opleidingsinstituut van de Britse kerken voor uit te zenden medewerkers. Van januari lot juli 1995 verblijven de jongeren in Kingston, Jamaica, waar ze naast lessen ook praktisch bezig zullen zijn in de kerken ter plaatse. Het Centrum voor Zending en Werelddiakonaat van de GKN doet al voor de negende maal mee aan dit project. Nederlandse jongeren waren onder andere al in India, Bangladesh en Botswana. De training is opgezet door de Council of Worid Mission in Londen, een raad voor de wereldzending, waarbij dertig kerken uit Europa, Afrika, Oceaniƫ en hel Caribische gebied zijn aangesloten. De jongeren die tot nu toe aan hel programma hebben deelgenomen, waren zeer positief over hun ervaringen. De kosten zijn geheel voor rekening van de Council of World Mission.

Deelnemers moeten tussen de twintig en dertig jaar oud zijn, ongehuwd, kerkelijke belangstelling hebben en (enige) ervaring in kerkelijke activiteiten. Voor meer informatie: Centrum voor Zending en Werelddiakonaat, H. Bijlsma, Postbus 200, 3830 AE Leusden, tel. 033 - 960542.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 oktober 1993

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Missionaire training voor gereformeerde jongeren

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 oktober 1993

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken