Bekijk het origineel

Nationale Bijbelzondag op 27 januari 2002

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nationale Bijbelzondag op 27 januari 2002

2 minuten leestijd

De Raad voor Contact en Overleg betreffende de Bijbel (RCOB) organiseert sinds 1977 de Nationale Bijbelzondag.
De Bijbelzondag, die jaarlijks wordt gehouden op de laatste zondag van januari, heeft tot doel het bijbelgebruik te stimuleren. Binnen veel kerkelijke gemeenten en parochies heeft de Bijbelzondag inmiddels een vaste plaats gekregen, soms gevolgd door een Bijbelweek. Ook wordt plaatselijk wel een relatie gelegd tot de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen.
Dit jaar is er een speciale brochure gemaakt, getiteld Weerklank 2002, waarin het materiaal voor een Bijbelzondag en/of Bijbelweek In handzaam formaat wordt aangeboden. Deze brochure wordt aan pastores via de landelijke bureaus van de deelnemende kerken toegezonden. Vanaf medio december 2001 is de inhoud van Weerklank en aanvullende Informatie ook beschikbaar via de RCOB-site op Internet: www.rcob.nl.
De brochure bestaat uit twee delen, namelijk een vast deel en een los katern Weerklank Werkblad. Het vaste deel bevat een aantal korte artikelen dat aanzetten wil geven voor de bezinning op en het gesprek over de bijbel rond de thema's 'roeping' (n.a.v. Mattheüs 4,1 2- 23) en 'spiegelbeeld'. De opgenomen teksten en gedichten zijn bruikbaar In kerkvieringen en bij andere (inter)kerkelijke activiteiten. Het werkblad bevat ook suggesties om met kinderen aan het thema 'roeping' te werken.
De RCOB is een oecumenisch samenwerkingsverband van bijbelorganisaties en veertien kerkgenootschappen en heeft tot taak bezinning en overleg met betrekking tot vertaling, verspreiding en gebruik van de bijbel. Meer informatie over de RCOB en de Nationale Bijbelzondag Is verkrijgbaar bij de secretaris, ds. Albert A. van Daalen, Bernard van Beeklaan 8, 1 241 AH Kortenhoef, tel. (035) 656 1 3 78; fax (036) 6562022; e-mail: rcob@planet.nl.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 januari 2002

Kerkinformatie | 32 Pagina's

Nationale Bijbelzondag op 27 januari 2002

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 januari 2002

Kerkinformatie | 32 Pagina's

PDF Bekijken