Bekijk het origineel

Paasgroetenactie 2011

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Paasgroetenactie 2011

2 minuten leestijd

Wat betekent de paasboodschap voor jou? Een gevangenispredikant vroeg het aan een van zijn gemeenteleden, een man die een lange straf uitzit. Weken later kwam er een brief met een tekening: een man die de houding heeft aangenomen van een kruis, maar met de vingers omhoog, wankelend op een gebroken ei – symbool voor Pasen - maar dan weer rustend op een rots.

Op een van de paasgroetenkaarten staat deze tekening met op de achterkant de tekst: ‘De boodschap van Pasen, de opstanding van Christus, vertelt ons allen, dat weer opstaan en verder gaan - al is dat in wankel evenwicht - toch mogelijk is.’ De predikant is ervan overtuigd, dat gedetineerden in de tekening een teken van hoop herkennen.

Hoe werkt een paasgroet?
Elk jaar weer organiseren diaconieën en ZWO-commissies voor hun gemeente deze – eenvoudige - actie. Zij maken het mogelijk dat gemeenteleden een paasgroet sturen aan politieke gevangenen en mensenrechtenorganisaties in het buitenland, aan Nederlandse gevangenen in het buitenland en aan gevangenen in Nederlandse gevangenissen. Kerk in Actie werkt hierbij samen met Stichting Epafras, het Justitiepastoraat en het Boekencentrum en maakt gebruik van de groetenlijst van Amnesty International. Zo’n kaart doet goed.
Niet alleen de justitiepredikanten zeggen dat, het blijkt ook uit de reacties van mensenrechtenactivitisten en –organisaties.
Het sturen van een Paasgroet betekent een teken van hoop geven.

Informatie over het bestellen en het verzenden van de paasgroeten is te vinden op www.kerkinactie.nl/paasgroetenactie.


Bijschrift
De paasgroetkaart 2011 is door een gedetineerd gemeentelid gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 maart 2011

Kerkinformatie | 36 Pagina's

Paasgroetenactie 2011

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 maart 2011

Kerkinformatie | 36 Pagina's

PDF Bekijken