Bekijk het origineel

NEGENDE „HOUTENPOST '71

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

NEGENDE „HOUTENPOST '71" VOOR FILATELISTEN

2 minuten leestijd

In de veilinghallen aan de Loerikseweg in de Utrechtse gemeente Houten wordt van 9—12 april de negende nationale postzegeljeugdtentoonstelling — „houtenpost 71" — gehouden. Deze grote landelijke expositie is, onder auspiciën van de „stichting voor het philatelistische jeugdwerk in Nederland", georganiseerd door de Houtense filatelistische jeugdvereniging „de wereldbol" en de algemene jeugdclub van Nederland „met loep en pincet".

Op 225 kaders laten jeugdige verzamelaars tussen 10 en 21 jaar hun collecties zien, die voor het grootste deel naar motieven zijn opgebouwd. Van over de oostgrens komen dertien jonge filatelisten uit Wuppertal met gedeelten van hun verzamelingen. De vereniging „de beeldverzamelaar" zal met ruim honderd kaders propaganda maken voor deze in de laatste tien jaar zeer sterk naar voren gekomen wijze van verzamelen.

DRUKKERS

De drukkers van onder meer de postzegels van Nederland en vele andere landen, de grafische inrichting Joh. Enschede en Zoonen uit Haarlem, zal een aantal kerstzegelontwerpen, tbc-zegels en ontwerpen van zegels voor de Nederlandse Antillen en het voormalige Nederlands-Nieuw-Guinea tentoonstellen. Het Nederlandse postmuseum (Den Haag) komt met collecties „padvinderij" en „ruimtevaart". De filatelistische dienst van de PTT zal de bezoekers kennis laten maken met „groeistadia" van enige postzegelontwerpen en voorstudies van de door Auke de Vries ontworpen bijzondere luchtpostzegel van 1966.

ATTRACTIES

Voor de tweede dag van de tentoonstelling — zaterdag 10 april — staan een aantal bijzondere attracties op het programma. Zo vertrekt om 9.00 uur van het postkantoor in Schalkwijk een achttiende-eeuwse postkoets naar het gemeentehuis in Houten, waar hij een uur later zal arriveren. Om 13.30 uur zal een sportvliegtuigje van de Rijksluchtvaartschool uit Hilversum achter de Hontense veilinghallen post droppen. De door de organisatoren beschikbaar gestelde geïllustreerde enveloppen zullen bij beide wijzen van vervoer van een bijzondere afstempeling worden voorzien.

De tentoonstelling „houtenpost 71" wordt donderdagavond 8 april om 20.00 uur officieel geopend door de hoofddirecteur posterijen, de heer drs. Ph. Leenman. De expositie is voor het publiek toegankelijk op vrijdag 9 april van 10.00-22.00 uur, zaterdag van .10.00-22.00 uur, zondag (1ste Paasdag) van 10.00-22.00 uur en maandag (2de Paasdag) van 10.00-17.00 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 april 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

NEGENDE „HOUTENPOST '71

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 april 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken