Bekijk het origineel

Rotterdamse Graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rotterdamse Graanmarkt

(Overzicht van firma A. Makkreel)

3 minuten leestijd

De import van Amerikaanse voederartikelen en derivaten kon door de goedkope dollarkoers wel tot wat lagere prijzen J)laats hebben. Een. en ander kwam dan ook wel tot uitdrukking op het prijsverloop. Voedergranen boordvrij blijven echter door de bestaande drempelprijzen ongeveer op hetzelfde niveau.

Amerikaanse mais werd uit gewachte boten tot geschikte prijs geoffreerd. Kopers waren over het algemeen meer geïnteresseerd voor de goedkopere Frans mais, per schuit of camion franco bestemming binnenland. Laplata mais uit gewachte boot liep nog aanmerkelijk in prijs omlaag.

Aandieningen van eerder gekochte contracten mei levering USA no 3 gerst waren nogal talrijk. Zo waren nog tweedehands-postjes te koop. Voor directe levering waren kopers deze week nog aangewezen op Amerikaanse disponlbele gerst af pand. Hiervoor moest men de vraagprijs inwilligen.

Sorghum had niet zoveel belangstelling. Loco af pand moest duur worden betaald. Voor haver waren kopers meest geïnteresseerd in spoedig af te laden 55'56 Kos Zweedse. De nu reeds geleverde partijen werden als zeer goed beoordeeld. Canada en USA haver noteerden overanderd. Hollandse gedenatureerde tarwe lag wat zwakker in de markt deze week.

Op de veekoekenmarkt bleef het deze week bijzonder stil en in het binnenland liet het vooral in de boordvrijsector afweten. Over het geheel genomen zijn de prijzen, en in het bijzonder die van de gewachte partijen, onderuit gelopen. Dit was vooral het geval bij het artikel maisgluten. Bij een geringe vraag waren verkopers gedwongen hun prijzen dagelijks lager te stellen om tot verkopen te kunnen komen.

In het opslaan op panden ziet men momenteel ook geen heil en zodoende kon men zeer voordelig slagen. Ook termijnen waren in kopers voordeel. Bij dit alles speelt ook hier de nieuwe dollarkoers een rol.

In soyaschroot kwamen wel wat aandieningen los, waardoor er tweedehandsmateriaal op de markt kwam. Ook hier kon men voor lagere prijzen kopen, terwijl termijnen eveneens in reactie waren. Hollandse fabrikaten waren voor directe levering ongewijzigd' genoteerd. Op levering was de vraag bijzonder-klein met een lichte prijsdaling.

Lijnschilfers en meelpellets werden niet dringend geoffreerd. Op a.s. winteraflading waren offertes in de markt, welke niet oninteressant lijken. Canada lijnschips zijn op dichtbije aflading bij bod nogal wat lager te koop.

Lijnschroot kon de prijzen bepaald niet handhaven. Stukken minder kocht men Canadalijnzaad op alle termijnen. Zonnepellets uit boten werden bij bod wat lager afgesloten; afladingen noteerden een weinig lager. Hollandse cocos is voor een interessante prijs te koop. In de noteringen van import cocosprodukten veranderde bijzonder weinig.

Hominychop is uit diverse posities voor interessante prijzen te koop. Veel reactie op dit lage niveau komt er echter nog steeds niet. Meer interesse was er wel voor USA maisvóermeel en Zuidafrikaanse pellets uit boten ën op termijn.

Molenafvallen waren eveneens niet beter. Onder leiding van Plata grintpellets zakte alle prijzen wat onderuit. In erwten gebeurden enkele zaken in Russische erwten op mei en september' november aflading. Engelse erwten zijn ook weer op diverse posities te koop.

Tapioca was beslist beter. Voor aangekomen partijen was een redelijk goede interesse en bij oplopende prijzen" werden er wat zaken afgesloten. Hierdoor kwam er voor Chinese aardappelschijven ook meer belangstelling.

Lucerne bracht voor zowel oude als nieuwe oogst meer op. Pulp noteerde onveranderd. Van diverse Hollandse fabrikaten pulp en brokjes werden zaken gedaan, maar toch valt de vraag opnieuw tegen. Een loco en stomende partij USA pellets werden onder pariteit afgedaan. Ook werd het areaal weer uitgebreid met Spaanse pulppellets op juli/september aflading, terwijl een loco post Iran brokjes tot concurrerende prijzen werd geoffreerd. De handel had het in de pulpsector dan ook niet gemakkelijk deze week.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 mei 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Rotterdamse Graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 mei 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken