Bekijk het origineel

Nieuw bedrijf van Philips in Gent

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuw bedrijf van Philips in Gent

1 minuut leestijd

In Gent is, in aanwezigheid van enkele Belgische ministers, de Nederlandse ambassadeur in België, Van Schelle en de oud-president van Philips, ir. Philips, de nieuwe Bowater-Philips golfkartonfabriek officieel geopend.

Dit bedrijf, dat een oppervlakte beslaat van 32.000 vierkante meter en dat met zijn produktie van 50.000 ton per jaar tot de grootste bedrijven ter wereld gerekend kan worden, kwam in de plaats van het bedrijf dat op 16 april vorig jaar tot de grond toe afbrandde. Daarbij kwamen toen zes arbeiders om het leven.

Het nieuwe bedrijf is in record-tempo gebouwd. De bouw begon in augustus vorig jaar en in november kon de produktie al weer gedeeltelijk op gang komen. De N.V. Bowater-Philips werd in 1961 gesticht door The Bowater Paper Corporation in Londen en de N.V. Philips gloeilampenfabrieken in Eindhoven.

Ir. Philips gaf ter gelegenheid van de opening van het bedrijf de Belgische regering een complimentje. „Er is geen regering in de wereld die op een zo dynamische wijze bepaalde bedrijven tot zich weet te trekken als de Belgische", zo zei hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 juni 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Nieuw bedrijf van Philips in Gent

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 juni 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken