Bekijk het origineel

Nieuwe fabriek Philips en Matsushita geopend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuwe fabriek Philips en Matsushita geopend

1 minuut leestijd

EINDHOVEN — De Belgische minister voor Streekeconomie, prof. dr. A. Vlerick heelt woensdag in Tessenderlo de nieuwe fabriek van Philips-Matsushite Battery Corporation NV geopend. Dit complex, met de bouw waarvan ongeveer anderhalf jaar geleden werd begonnen, beslaat een oppervlakte van 7000 m2.

Er worden diverse types van zogenaamde droge celbatterijen gefabriceerd met de door Matsushita geleverde automatische machines, waarvoor men nu de beschikking heeft over een personeel bezetting van 135 man. De verwachting is dat dit aantal over ruim 2 jaar tot ongeveer 300 zal zijn uitgegroeid. NV Philips Gloeilampenfabrieken en Matsushita Electric Industrial Company Ltd. bereikten in 1969 overeenstemming om in België gezamenlijk te beginnen met produktie van batterijen voor de Westeuropese markt.

KAPITAAL

Het kapitaal van de nieuwe onderneming omvat een bedrag van 140 min Belgische francs, waarin beide bedrijven ieder voor de helft deelnemen. De voorzitter van deze vennootschap werd ir. F. J. Philips, terwijl de heer M. Matsushita als vice-voorzitter optreedt en de heer S. Yamamoto als technical advisor fungeert. De produkten zullen zowel onder Philips als onder Matsushita Electric Industrial Brand op de markt worden gebracht, waarbij de verkoopkanalen en verkooporganisaties van de twee ondernemingen in Europa gebruikt zullen worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 juni 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Nieuwe fabriek Philips en Matsushita geopend

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 juni 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken