Bekijk het origineel

Fabriek van droge batterijen in België geopend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Fabriek van droge batterijen in België geopend

1 minuut leestijd

De Belgische minister voor Streekeconomie, prof. dr. A. Vlerick heeft woensdag in Tessenderlo de nieuwe fabriek van Philips-Matsushita Battery Corporation NV geopend.

NV Philips fabrieken en Matsushita Electric Industrial Company Ltd bereikten in 1969 overeenstemming om in België gezamenlijk te beginnen met produktie van batterijen voor de Westeuropese markt. Het kapitaal van de nieuwe onderneming omvat een bedrag van 140 min. Belgische Frans, waarin beide bedrijven ieder voor de helft deelnemen.

De voorzitter van deze vennootschap werd ir. F. J. Philips, terwijl de heer M. Matsushita als vice-voorzitter optreedt en de heer S. Vamamoto 'als technical advisor fungeert. De produkten zullen zowel onder Philips als onder Matsushita op de markt worden gebracht, waarbij de verkoopkanalen en verkooporganisaties van de twee ondernemingen in Europa gebruikt zullen worden.

Dit complex, met de bouw waar\'an ongeveer anderhalf jaar geleden werd begonnen, beslaat een oppervlakte van 7000 m2. Er worden diverse types van zogenaamde droge celbatterijen gefabriceerd met de door Matsushita geleverde automatische machines, waarvoor men nu de beschikking heeft over een personeelsbezetting van 135 man. De verwachting is dat dit aantal over ruim 2 jaar tot ongeveer 300 zal zijn uitgegroeid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Fabriek van droge batterijen in België geopend

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken