Bekijk het origineel

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

(Overzichte firma A. Makkreel)

3 minuten leestijd

De graanmarkt bleef vorige week eveneens rustig gestemd. Er bestond een redelijke vraag naar diverse voedergranen. In de havens van Rotterdam is weer een lichte achterstand bij de lossing. Aangekomen boten kunnen weleens een week op lossing moeten wachten.

Aandieningen van juni levering maiscontracten, gaven enkele dagen wat druk op het prijspeil van Noordamerikaanse mais. Na afwikkeling herstelden de prijzen zich weer. Het meest wordt nog steeds gehandeld in Franse mais, per schip of auto franco bestemming binnenland. Verbruikers zijn wel tevreden over de kwaliteit. Gele La Plata mais noteerde onveranderd tot iets hoger.

Het aanbod van import gerst blijft beperkt tot disponibele USA no.3 gerst. De vraagprijs werd niet gewijzigd.

Sorghum viel moeilijk te plaatsen. Voor aangekomen partijen bestond weinig belangstelling. Verkopers waren wel genegen een prijs concessie toe te staan. Zweedse en Hollandse haver liggen tamelijk gunstig in prijs. De duurdere Canada en USA haver ontmoetten deze week weinig interesse bij kopers.

Hollandse gedenatureerde tarwe moest wat duurder worden betaald. Een aangekomen post Plata milletzaad ging voor slechte prijzen van de hand.

VEEKOEKEN

Op de veekoekenmarkt was een lichte opleving te bespeuren. Cif is er wel wat gebeurd, terwijl de boordvrijheidsector slechts schoorvoetend volgde. Toch zijn er nog vele bijzondere koopjes te halen. Zo is o.a. cocos uit boten voor bijzonder interessante prijzen te koop, terwijl voor afladingen daarentegen men enorme premies moet betalen.

Lijnschilfers veranderden niet veel. Een aangekomen positie en dichtbije afladingen werden zeer geschikt geoffreerd. Lijnschroot was fractioneel beter.

Op winteraflading zijn enkele dekkingszaken te melden. Lijnzaad was daarentegen dagelijks lager geoffreerd'. Toch achten Velen nu .het moment gekomen om dit produkt op het interessante niveau van nu te kopen. Er gebeurde dan ook wel wat in.

Maisgluten konden nogal in prijs verbeteren. Boten en alle aflaadtermijnen moesten duurder worden betaald. Soyaschroot was in Noord-Amerika nogal aan de vaste kant, wat hier in Nederland weer doorwerkte. Zowel voor USA als Hollands soyaschroot moest meer betaald worden. Een bepaald flauwe tendens voor soya is bepaald niet merkbaar.

Zonneschrootpellets konden eveneens verbeteren. Bepaald slecht was echter weer raapschroot te verkopen. Er was veel tweede hands aanbod wat direct ontvangen moest worden en de prijzen waren dan ook bepaald zeer laag te noemen. Verder gebeurde er wat in stomende sesamschilfers, doch van andere koekprodukten als katoen en grondnoot hoorde men weinig.

Met derivaten was het ook wat beter gesteld. Er was niets dringends te verkopen uit boten en voor afladingen hield men de vraagprijzen aan. Molenafvallen waren vast. Plata grintpellets konden over de gehele linie flink in prijs aantrekken. In navolging verhoogden Hollandse fabrieken hun noteringen. Uit de tweede hand is het aanbod van Hollandse molenafvallen nogal afgenomen.

Tapioca was zeer vast. Gewachte en aangekomen boten zijn bijzonder in trek momenteel en tot stijf oplopende prijzen uit de markt genomen. Op aflading moest men een fractie meer geven. Nu komen de China aardappelschijven wel weer in trek.

Met pulp gaat het nog steeds niet goed. Uit loco positie en op aflading zijn diverse soorten pulpbrokjes voor lage prijzen te koop.

in verband met het opheffen van het verbod van de handel op China en Oostbloklanden, was Noord Amerika zeer vast. Dit werkte op de Hollandse markt goed door en alles kwam op een hoger niveau te liggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juni 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juni 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken