Bekijk het origineel

Klacht tegen officier ingediend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Klacht tegen officier ingediend

2 minuten leestijd

MAASTRICHT — De 29-jarige vertegenwoordiger Billy Peters uit Schinveld heeft een klacht ingediend wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving tegen de Maastrichtse officier van Justitie, mr. R. A. Gonsalves.

De heer Peters meent dat hij ten onrechte 24 dagen in voorlopige hechtenis heeft gezeten. Op 7 april van het vorige jaar was hij door de Maastrichtse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien maanden. Hij gaf op dé zitting toe dat hij een drukker opdracht had gegeven valse cheques te maken die in Zweden zouden worden geïnd. De eis van mr. Gonsalves was twaalf maanden geweest.

Peters ging tegen de uitspraak in beroep. Het gerechtshof in Den Bosch meende dat de justitie te vroeg had ingegrepen. Peters had geen strafbaar feit begaan, omdat de cheques nog niet waren geïnd. Dat was 25 januari van dit jaar. De procureur ging hierop in cassatie bij de Hoge Raad. Zijn beroep werd 29 juni verworpen.

De Maastrichtse officier van Justitie, mr. H. van Buuren, beraadt zich over de klacht. Hij vertelde ons gisteren: „Het is vreemd dat meneer Peters het begrip wederrechtelijke vrijheidsberoving hanteert. Dat wordt niet opgelegd door de officier van Justitie, maar door de rechter-commissaris. Over het verlengen van de termijn van voorlopige hechtenis beslist dan weer de raadkamer van de rechtbank."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Klacht tegen officier ingediend

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken