Bekijk het origineel

Prijsindexcijfers van de gezinsconsumptie werknemersgezinnen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Prijsindexcijfers van de gezinsconsumptie werknemersgezinnen

2 minuten leestijd

Het prijsindexcijfer van de gezinsconsumptie, zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek dat maandelijks samenstelt op basis 1964 = 100, steeg van 141,6 medio mei tot 142,1 medio juni. Dit komt neer op een stijging van 0,4 %.

Binnen de sector voeding, waarvoor het indexcijfer opliep van 131,0 tot 132,1, werden stijgingen geregistreerd voor brood, aardappelen, groenten, fruit, niet-alcoholhoudende dranken, rundvlees en vis. Een prijsdaling trad op voor koffie en margarine.

Voor de sector woning steeg het indexcijfer van 137,2 tot 138,0. Dit is o.m. toe te schrijven aan bloemen, meubelen en vaste brandstoffen.

Het indexcijfer voor kleding en schoeisel gaf een daling te zien van 148,2 tot 146,3. Binnen deze sector werden met name voor dames- en kinderkleding prijsdalingen waargenomen. Het schoeisel steeg daarentegen in prijs. 

Voorts is nog vermeldenswaard een stijging Van de kappers- en treintarieven.

Het CBS is thans bezig met de voorbereiding van twee nieuwe reeksen prijsindexcijfers van de gezinsconsumptie. De bestaande reeks op basis 1964 is 100, die betrekking heeft van de gezinsconsumptie. De bestaande reeks op basis 1964 is 100, die betrekking heeft op werknemersgezinnen, zal worden vervangen door een reeks op basis 1969 is 100. Daarnaast zal een reeks worden samengesteld, eveneens met 1969 als basisjaar, die betrekking heeft op het consumptiepakket voor de totale bevolking.

Naar verwachting zal in het najaar met de publikatie van de nieuwe reeksen een aanvang worden gemaakt. Intussen heeft het CBS reeds een aantal bijzonderheden over de komende vernieuwing van het prijsindexcijfer gepubliceerd in de Sociale maandstatistiek van april jl.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Prijsindexcijfers van de gezinsconsumptie werknemersgezinnen

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken