Bekijk het origineel

Jumbo van KLM had storing na start

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Jumbo van KLM had storing na start

2 minuten leestijd

SCHIPHOL — Een KLM-Jumbo is na een storing vlak na de start — boven Zandvoort — naar Schiphol teruggekeerd. Het toestel, op weg naar New York, loosde eerst het overgrote deel van de brandstof boven de Noordzee.

De tocht van de Jumbo duurde bijna een uur. Het toestel vertrok om zes uur, even voor zeven maakte het een normale landing op Schiphol.

De boeing- 747 PH-BUB Donau, onder gezagvoerder Bruens, kreeg een storing in de linderbinnenmotor als gevolg van het springen van de luchtdrukleiding. In de motor ontstond een overdruk, waardoor de beplating van het achterstuk van de motorgondel is losgesprongen. Gezagvoerder Bruens heeft de motor onmiddellijk stilgezet. De passagiers vertrokken om half tien met een andere Boeing-747 naar New York.

De schade aan de motor lijkt niet groot, zo deelde de KLM mee. Na een motorwisseling zal de jumbo weer op de lijndienst worden ingezet. De oorzaak van de storing is niet bekend. Er zal een onderzoek wgden ingesteld.

Inwoners van Aerdenhout en kampeerders in de Kennemerduinen zagen maandagavond delen metaal door de lucht vallen. Zij namen deze waar omstreeks 18.06, kort na de start van de Jumbo. Bezoekers van het strand in Bloemendaal aan Zee maakten ook melding van een explosie om die tijd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Jumbo van KLM had storing na start

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken