Bekijk het origineel

Verkeersinformatie op de Nederlandse wegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verkeersinformatie op de Nederlandse wegen

3 minuten leestijd

De belangrijkste werkzaamheden op het Nederlandse wegennet naar een opgave van rijkspolitie en ANWB.

LEIDEN — ALPHEN A/D RIJN

In de gemeente Zoeterwoude zijn werkzaamheden waarbij de helft van de rijbaanbreedte voor het verkeer is afgesloten.

Het verkeer wordt geregeld door middel van verkeerslichten.

Er gelden: een snelheidsbeperking van 90, 70 en 50 km/u, een inhaalverbod en een stopverbod.

Geldig van maandag tot en njet vrijdag, dagelijks van 07.00 tot 16.00 uur.

Het doorgaande verkeer tussen Utrecht en Leiden wordt geadviseerd tijdens de werkuren gebruik te maken van de autosnelwegen Utrecht - Den Haag en Den Haag - Amsterdam. 

Deze omleidingsroute is door richtingsborden aangegeven.

UTRECHT — ARNHEM

Tussen Veenendaal en Ede worden reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd. Het verkeer in de richting Utrecht beschikt over twee rijstroken Op de eigen rijbaan. Het verkeer in de richting Arnhem beschikt over één rijstrook op de eigen rijbaan en één rijstrook op de andere rijbaan via een doorsteek in de middenberm.

Vrachtauto's, autobussen en personenauto's met caravan mogen, gezien hun rijrichting, slechts gebruik maken van de rechts gelegen rijstrook. 

Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

De toerit Veenendaal in de richting Arnhem, en de afrit Ede vanuit de richting Utrecht is afgesloten. Het werkvak is 7 kilometer lang.

AMSTERDAM — UTRECHT

Tussen Breukelen en Maarssen worden reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd. Het verkeer in de richting Utrecht beschikt over twee rijstroken op de eigen baan, het verkeer in de richting Amsterdam beschikt over één rijstrook op de eigen rijbaan en één rijstrook op de andere rijbaan via een doorsteek in de middenberm.

Vrachtauto's, autobussen en personenauto's met caravan mogen, gezien hun rijrichting, slechts gebruik maken van de rechts gelegen rijstrook.

Er geldt een snelheidsbeperking tot 70 km/u.

De toerit Maarssen in de richting Amsterdam is afgesloten. Omleiding via Breukelen. 

AMSTERDAM — HOEVELAKEN

I.v.m. reconstructiewerkzaamheden op de rijksweg 1 in de gemeente Muiden wordt het verkeer komende uit de richting Bussum naar de andere rijbaan gebracht met twee rijstroken door middel van een doorsteek in de middenberm. Over een afstand van ongeveer 2 km blijft dit verkeer de andere rijbaan volgen waarna het d.m.v. een doorsteek naar zijn eigen rijbaan terugkeert.

Er geldt een inhaalverbod voor vrachtauto's alsmede een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Tijdens de spitsuren wordt hier filevorming en vertraging verwacht.

Deze rijbaanverlegging duurt ongeveer tot september 1971.

WEERT — MAASTRICHT

I.v.m. herstelwerkzaamheden aan het wegdek op viaducten van de rijksweg 75 wordt het verkeer in de richting Maastricht t.h.v. Bom afwisselend op de rechter en linker rijstrook geleid. Terwijl t.h.v. het klaverblad Kerensheide dit verkeer naar de rangeerstrook wordt gebracht. Het verkeer in de richting Weert krijgt aldaar ook 1 rijstrook beschikbaar en wordt door middel van een doorsteek in de middenberm naar de andere rijbaan geleid. 

Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.

Het verkeer dat van de toerit Urmond in de richting Maastricht gebruik maakt moet rekening houden met een kortere mogelijkheid tot invoegen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 augustus 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Verkeersinformatie op de Nederlandse wegen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 augustus 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken