Bekijk het origineel

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

(Overzichte firma A. Makkreel)

3 minuten leestijd

Voor de mengvoederindustrie is met het natte weer van vorige week de winterdienst aangebroken. Er wordt nu op volle toeren gewerkt en de consumptie is door het op stal komen van het rundvee belangrijk toegenomen. De vraag naar diverse voedergranen hield aan en desondanks kon aangekomen mais nog voor zeer interessante prijzen verhandeld worden. Ook in Franse mais gebeurden zaken. Men stelt echter wel prijs op Franse Zuid West mais. Laplata mais liep opnieuw iets in prijs terug.

De offertes van gerst blijven spaarzaam. Goede kwaliteit Hollandse zomergerst is weinig voorhanden en moest duur betaald worden. Maalgerst is wat lager te koop. Een restant Canadagerst af binnenland werd hoger aangehouden.

Grainsorghum veranderde nauwelijks in prijs. Stomend wordt nog een post USA-milo geoffreerd tegen een redelijke prijs. Ook Franse sorghum op november en december levering ligt wel interessant in de markt af binnenland.

De nog aanwezige Canada en USA haver werd iets in prijs verhoogd. Hollandse gepunte kwaliteiten noteerden nagenoeg ongewijzigd. Hollandse gedenatureerde tarwe kon regelmatig worden afgedaan. Er bestond enige vraag op december en januari levering.

VEEKOEKEN

De veekoekenmarkt was over het geheel genomen wel wat beter gestemd. Het aantal zaken blijft echter nog onder de verwachting, zodat men het werk bepaald wel aan kon. Door de staking wordt het artikel maisgluten wel het meest getroffen. Er is een aantal boten ladend en geladen, doch of deze nog vertrekken zullen of kunnen, is de grote vraag. Voor loco partijen was een redelijke belangstelling en werden dagelijks wat hogere prijzen gerealiseerd. Op aflading was er van buitenaf wat verhoging merkbaar wat hier direct, zij het fractioneel, in de prijzen doorwerkte.

Eveneens was er enige vraag voor dekking van eerder afgegeven contracten.

Soyaschroot blijft voor dezelfde prijzen geoffreerd en van Hollandse fabrikaten en gewachte boten USA-soya is momenteel nog ruim voldoende te koop. De vraag viel hier beslist tegen. Op levering en aflading was er enige attentie voor de positie november '72 - maart '73.

Cocos moest voor direct nogal wat meer opbrengen. Stomende en aflaadposities werden echter onveranderd goedkoop genoteerd. Zeer geschikt werden zaken op a.s. zomertermijnen afgesloten.

Lijn was vaster en hierin gebeurden cif weer de nodige zaken. Uit boten liepen de offertes boordvrij spoedig weg, doch lijnschilfers en meelpellets blijven, ook op aflading, zeer geschikt in de markt liggen. Lijnzaad noteerde onveranderd.

Hollandse molenafvallen werden lager in prijs gesteld om weer enigszins met de markt in contact te komen. Het verlaagde niveau lokte echter nog maar zeer weinig kopers. Plata grintpellets werden door een licht oplevende cif handel weer wat meer in de belangstelling gezet. Het huidige niveau ligt echter beslist nog interessant in de markt. 

Enige dekkingsvraag heeft het aanbod van hominychop snel doen inkrimpen en de prijzen doen aantrekken. Van USA-maisvoermeel konden door de staking de aandieningen maar schaars doorkomen, zodat hier weinig of geen verkooporders te verwerken waren. In de prijzen veranderde weinig. Een post loco Zuidafrikaanse maisvoermeelpellets werden geheel geplaatst. 

Tapioca blijft zeer flauw, terwijl aardappelschijven haast onverkoopbaar bleken en voor bijzonder slechte prijzen opgeruimd werden.

In de pulpprijzen kwam weinig verandering. Duitse pellets blijven per auto en per schuit zeer concurrent aangeboden, terwijl de offertes van Noord Amerika eerder weer wat inkrompen. Men trok er zich eigenlijk nog maar weinig van aan.

Er wordt enorm veel pulp en brokjes gevoerd momenteel, doch er is ook in ruime mate voorhanden. Het ligt echter wel alleszins in de lijn der verwachtingen, dat op het komende voorjaar pulp wel wat duurder zal gaan worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 november 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 november 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken