Bekijk het origineel

Verkeersinformatie op Nederlandse wegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verkeersinformatie op Nederlandse wegen

3 minuten leestijd

De belangrijkste werkzaamheden op het Nederlandse wegennet naar een opgave van Rijkspolitie en ANWB.

LEIDEN - ALPHEN A/D RIJN


In de gemeente Zoeterwoude zijn werkzaamheden waarbij de helft van de rijbaanbreedte voor het verkeer is afgesloten. Het verkeer wordt geregeld door middel van verkeerslichten. Er gelden: een snelheidsbeperking van 90,70 en 50 km/u, een Inhaalverbod en een stopverbod. Geldig van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 07.00-16.00 uur. Het doorgaande verkeer tussen Utrecht en Leiden wordt geadviseerd tijdens de werkuren gebruik te maken van de autosnelwegen Utrecht- Den Haag en Den Haag-Amsterdam. Deze omleidingsroute is door richtingborden aangegeven.


AMSTERDAM-HOEVELAKEN


I.v.m. reconstructiewerkzaamheden op de Rijksweg 1 in de gemeente Muiden wordt het verkeer komende uit de richting Bussum naar de andere rijbaan gebracht met twee rijstroken door middel van een doorsteek in de middenberm. Over een afstand van ongeveer 2 km. blijft dit verkeer de andere rijbaan volgen waarna het d.m.v. een doorsteek naar zijn eigen rijbaan terugkeert. Er geldt een inhaalverbod voor vrachtauto's alsmede een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens de spitsuren wordt hier filevorming en vertraging verwacht. Deze rijbaanverlegging duurt tot december 1971.


HENGELO-OLDENZAAL-DENEKAMP 


In verband met werkzaamheden aan de rondweg om Oldenzaal kan alleen het verkeer Hengelo - Denekamp v.v. via een nieuw viaduct over de randweg rijden. Al het andere verkeer wordt, via een door borden aangegeven route, omgeleid door de bebouwde kom van Oldenzaal, Duur der werkzaamheden: ongeveer zes weken.


RONDWEG EINDHOVEN


Op de rondweg Eindhoven dient het verkeer in de richtingen Den Bosch en Nijmegen en het verkeer in de richting Helmond, rekening te houden met filevorming en vertraging in de omgeving van de spoorwegovergang Tongelre. In verband met de bouw van viaducten wordt het verkeer in beide richtingen voor een periode van ongeveer 2 1/2 jaar omgeleid langs een door borden aangegeven route.


NIJMEGEN - DEN BOSCH.


In verband met reconstructiewerkzaamheden aan de brug over de Maas te Grave, welke werkzaamheden maandag 1 november aanvingen en ongeveer zeven maanden duren, wordt het verkeer In de richting Den Bosch over het fietspad van de brug geleid. Dit geldt echter alleen voor voertuigen met een maximale asdruk van 1,5 ton en niet breder dan 1.80 m. Zwaardere of bredere voertuigen dienen gebruik te maken van de bruggen over de Maas te Gennep of Venlo. In de richting Nijmegen worden op de brug slechts voertuigen toegelaten met een maximum breedte van 2,50 m. Op de grote doorgaande route wordt geadviseerd gebruik te maken van de route via Utrecht of Kesteren, Zaltbommel en Den Bosch. Wel moet rekening worden gehouden met vertraging in de spitsuren.


UTRECHT-ARNHEM-GRENS


Op de Rijksweg 12 ter hoogte van Planken Wambuis wordt de nieuwe aansluiting van Rijksweg 75 gemaakt. Hierdoor is op beide rijbanen over een afstand van ongeveer 500 meter slechts één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Er geldt een inhaalverbod en een snelheidsbeperking van 70 km. per uur, terwijl de doorrijhoogte slechts 4 meter bedraagt.

Tijdens de spitsuren kans op filevorming. Duur der werkzaamheden ongeveer tot 3 december 1971.


BREDA-DORDRECHT


In verband met reconstructiewerkzaamheden is voor het verkeer in de richting Dordrecht ter hoogte van Zevenbergen slechts één rijstrook beschikbaar. De mogelijkheid bestaat dat ook in de spitsuren doorgewerkt moet worden en dat deze beperking des nachts blijft gehandhaaft. Er is dan kans op filevorming. Er geldt een inhaalverbod en een snelheidsbeperking tot 70 km. per uur. Duur der werkzaamheden tot half december 1971.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 november 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Verkeersinformatie op Nederlandse wegen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 30 november 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken