Bekijk het origineel

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

(Overzichte firma A. Makkreel)

3 minuten leestijd

Ook vorige week was er nog geen  verbetering te bespeuren bij de maisprijzen. USA-mais in boten eind december gewacht, was tot zeer interessante prijs te koop. De flauwe dollarkoers gaf de markt ook weer een bijzonder gedeprimeerd karakter. Op latere leveringsmaanden werd dan ook niets ondernomen in de boordvrijsector. Franse mais werd In voldoende mate geoffreerd per schuit vrachtvrij binnenland. Laplata mais noteerde nagenoeg onveranderd. De belangstelling bij kopers was maar klein. Ook in Hollandse mais kunnen enkele afdoeningen worden gemeld, franco per auto afgeleverd. De vraag naar gerst liet te wensen over. Overigens is het aanbod ook wel in overeenstemming met de vraag. Voor maalgerst bestond enige belangstelling in overmaal kwaliteit.

Sorghum bleef onveranderd geoffreerd; loco zowel als stomend. Franse sorghimi boordvrij Terneuzen ontmoette enige vraag. Verder kwamen er enkele zaken tot stand in mooie Hollandse gepunte haver. Ook de loco Zweedse bleef regelmatlg gevraagd. De omzetten waren echter van bescheiden omvang. Inlandse gedenatureerde tarwe af binnenland kon wat lager worden verkocht.

VEEKOEKEN

Er blijven zich op de veekoekenmarkt opmerkelijke prijsdalingen voordoen, waarvoor echter geen exacte reden meer is aan te geven., Ondanks een groot binnenlands verbruik Weven verkooporders voor in het bijzonder soyaschroot zich opstapelen. Boten met USA-Soya welke spoedig gewacht waren, werden voor bijzonder lage en slechte prijzen verkocht. Ook van Hollandse fabrikaten was er zowel uit eerste als uit tweede hands posities het een en ander te ruimen. Het prijsverloop laat zich dan ook hier gemakkelijk raden. De termijnmarkten in Noord Amerika kwamen wat vaster af en op verdere levering/aflading had dit echter maar sporadisch enige invloed. Het lijkt wel of het niet goed kan of wil worden. Als het echter zo door gaat, I moet er hierdoor in januari meer consumpitievraag komen.

Cocosprijzen waren eveneens aan de slappe kant. Boten en ook afladingen werden dagelijks tot lagere prijzen geoffreerd. Dit artikel is zo onder pari geraakt, dat het alleszins gewettigd is om hier wat van te kopen. Ver onder mais, erwten en glutenprijzen kon men cocos kopen. Een postje grondnootpellets werd verkocht, doch katoenpellets leken wel onverkoopbaar. Ook raapsohroot lag weer lager in de markt door aandieningen van Itailiaans. Hollands raapschroot op het voorjaar was eveneens wat in reactie. Nieuwe offertes van palmpitschilfers brachten ook dit product geen bepaald profijt in de markt.

Aandieningen van maisglutenpellets brachten ook hier tweedehands materiaal in de markt dat verkocht moest worden. Op aflading waren de noteringen niet vaster, doch voor de algehele misere was hier nagenoeg geen interesse voor. Zormepellets uit een gewachte boot ging ver onder de roos weg.

Lijnschilfens en lijnzaad, trouwens alle lijnproducten waren vast. Voor loco en gewachte schilfers en meelpellets werden tot vorige week weer fancy prijzen betaald. Ook op termijn werd tot oplopende prijzen gehandeld.

Plata grimtpellets waren licht aantrekkend met enkele zaken uit gewachte posities. Hierdoor vroeg men voor Hollandse gries en grintpeliets ook wat meer. Dat kon echter maar moeilijk gerealiseerd worden. Gewacht honnychop moest met kunst- en vliegwerk weggewerkt warden. Voor balengoed heeft men steeds minder interesse. Maismeel werd wat hoger aangehouden, doch hierna stond de handel hierin gewoon stil.

Het prijsniveau vun tapioca blijft weer hangen en gewachte boten waren fractioneel wat gemakkelijker te koop. Op aflading veranderde er weinig in de prijzen. Pulp blijft onder druk staan van interessante offertes uit Frankrijk en Duitsland. Slechts voor liefhebbers werden er zo nu en dan wat Hollandse soorten omgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 december 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 december 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken