Bekijk het origineel

Kruisinga wil niet in contactraad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kruisinga wil niet in contactraad

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, dr. R. J. Kruisinga, is niet meer beschikbaar voor de partijpolitiek. Hij heeft besloten om niet namens de CHU zitting te nemen in de contactraad van de drie christelijke partijen.

De CHU had aanvankelijk grote aandrang uitgeoefend op dr. Kruisinga om toe te treden tot de contactraad, die de samenwerking tussen KVP, ARP en CHU verder moet uitbouwen. Het kabinet heeft hem uiteindelijk geadviseerd om het niet te doen wegens „vennenging van verantwoordeHjkheden".

„Ik heb niet om het lidmaatschap staan te dringen. Toen men mij vroeg heb ik direct gezegd dat ik het eerst moest overleggen in het kabinet. Ik ben het er geheel mee eens dat het verstandiger is om me er niet mee te bemoeien", aldus de staatssecretaris.

Behalve de fractie- en partijvoorzitters hebben de drie partijen elk nog drie leden voor de contactraad aangewezen. Wie voor de CHU in de plaats I van dr. Kruisinga komt is nog niet bekend. De raad komt voor het eerst op 1 februari bijeen.

De ARP-delegatie overweegt de uitspraken van de nieuwe KVP-voorzitter, dr. D. de Zeeuw, over de christelijke partijvorming in deze vergadering aan de orde te stellen. In Anti-Revolutionaire kring bestaat verzet tegen diens gedachten over een „open partij".

VOORZITTER

De contactraad moet nog een voorzitter kiezen. Hiervoor wordt de KVP'er dr. P. J. Steenkamp genoemd. De oud-kabinets-informateur, die al voorzitter is van de begeleidingscommissie van zijn partij, geniet ook bij ARP en CHU ruim vertrouwen. Volgend jaar moet de contactraad voorstellen doen aan de drie partijen. Dan moet vaststaan of er op korte termijn een nieuwe partij komt of dat zal worden gestreefd naar een federatieve samenwerking.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 8 januari 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Kruisinga wil niet in contactraad

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 8 januari 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken