Bekijk het origineel

Prot. centrum geestelijke volksgezondheid verdwijnt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Prot. centrum geestelijke volksgezondheid verdwijnt

2 minuten leestijd

Het nationaal protestants centrum voor de geestelijke volksgezondheid legt zijn werkzaamheden na een zesjarig bestaan de komende maanden geleidelijk stil. Het NPC gaat op in de nieuwe nationale organisatie „nationaal centrum voor geestelijke volksgezondheid", samen met het algemene en het rooms-katholieke bureau van de oude federatie.

„Om het element van de levensovertuiging een plaats in het werk te geven", zal binnen het nieuwe nationale centrum een „vaste commissie" worden gevormd voor „geestelijke gezondheid en levensbeschouwing". Daarnaast gaat buiten het NCGV een „Trefpunt protestants beraad" fungeren. Over de ontwikkeling daarvan wordt op het ogenblik overleg gepleegd met de protestantse kerken zowel als met protestantse welzijnsorganisaties die „op hun gebied ook bij de deconfessionaliseringsvragen zijn betrokken".

Het „Trefpunt" krijgt waarschijnlijk de vorm van een „vereniging waarvan kerken, organisaties en individuele personen lid kunnen zijn". In het voorberaad hebben de protestantse kerken zich in principe akkoord verklaard met de ontwikkelingen zoals die zich nu voltrekken.

De protestantse stichting ter bevordering van verantwoorde gezinsvorming (consultatiebureau voor sexualiteit, gesprekgroepenwerk en de uitgaven „Gezond Gezin" alsmede de reeks GGpamfletten) blijft als protestantse organisatie bestaan. Tot nu toe werd het werk van de PSVG vanuit het NPC door de NPC-staf gedaan. Met een overheidssubsidie heeft de PSVG nu een kleine eigen staf aangetrokken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 februari 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Prot. centrum geestelijke volksgezondheid verdwijnt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 februari 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken