Bekijk het origineel

Contactorgaan W.-Brabant in de maak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Contactorgaan W.-Brabant in de maak

1 minuut leestijd

De regio's Breda, Bergen op Zoom en Roosendaal hebben zich uitgesproken voor de oprichting van een permanent contactorgaan West-Brabant, waarin onderwerpen van meer dan regionale betekenis aan de orde gesteld zullen worden. Gedacht wordt aan kwesties als de tweede nationale luchthaven, het Reimerswaalplan, het woningmarktonderzoek, het milieubeheer, het industrieterrein Moerdijk en dergelijke.

Het contactorgaan zal pas officieel kunnen gaan werken wanneer' goedkeuring is gegeven aan het streekgewest „westelijk Noord-Brabant", waarin de regio's Bergen op Zoom en Roosendaal willen samenwerken. Die goedkeuring wordt niet eerder dan over een paar maanden verwacht. De regio Breda is al goedgekeurd.

„De schijnbare tegenstellingen in de opvattingen ten aanzien van de gewestvorming in West-Brabant zijn nu teruggevoerd tot verschillen van opvatting over de taak van een gewest", zo hebben de gesprekspartners in een comuniqué meegedeeld.

De mogelijkheid wordt niet uitgesloten dat het contactorgaan kan leiden tot één gewest West-Brabant. Zolang het contactorgaan niet officieel goedgekeurd is zullen de drie regio's regelmatig gezamenlijk vergaderen om ervaringen uit te wisselen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 februari 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Contactorgaan W.-Brabant in de maak

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 februari 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken