Bekijk het origineel

Looiiorens verplicht verzekerden naar 25 mille

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Looiiorens verplicht verzekerden naar 25 mille

FSV WIL

2 minuten leestijd

De Federatieve Spoorweg Vakvereniging (3500 leden) wil dat de loongrent voor verplicht bij hel ziekenfonds verzekerden met ingang van 1973 wordt opgetrokken van ƒ 18.800 tot 25 mille.

In een brief aan onder meer het ministerie voor Volksgezondheid en milieuhygiëne, aan de directie van de Nederlandse Spoorwegen en aan de ziekenfondsraad spreekt de ledenvergadering van de FSV haar ernstige ongerustheid en teleurstelling ui* over „het uitblijven van reëel overheidsmaatregelen waardoor steeds meer werknemer» buiten de verplichte ziekenfondsverzekering vallen". De huidige loongrens van ƒ 18.800 is volgens de FSV niet meer in overeenstemming met het bestaande welvaartspeil.

De FSV vreest dat het niet tijdig en onvoldoende verhoging van de loongrens voor vei-plicht verzekerden tot gevolg zal hebben dat de ziekenfondsen worden uitgehold. Door die uitholling zullen — aldus dè FSV — de ziekenfondsen zich genoodzaakt zien de premielasten voor verplicht verzekerden drastisch te verhogen om de sterk stijgende kosten te kunnen opvangen. De vakvereniging voorziet dat ook bij de NS grote groepen werknemers vanaf volgend jaar niet meer verplicht verzekerd zullen zijn wanneer de huidige loongrens blijft gehandhaafd. • ROERMOND — Aan 35 van de 118 werknemers van de Roermondse Coöperatieve verkoopcentrale van eieren is ontslag aangezegd. Het is een gevolg van reorganisatie in het bedrijf. Met de vakorganisatie is over een afvloeiingsregeling reeds een akkoord bereikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 maart 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Looiiorens verplicht verzekerden naar 25 mille

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 maart 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken