Bekijk het origineel

DEMONSTRANTEN OP AANDEELHOUDERSVERGADERING VAN SIEMENS IN MÜNCHEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DEMONSTRANTEN OP AANDEELHOUDERSVERGADERING VAN SIEMENS IN MÜNCHEN

2 minuten leestijd

. .MÜNCHEN — Demonstranten tegen de bouw van de Caborabassa-dam in Portugees Mozambique hebben donderdag de aandeelhoudersvergadering van Siemens in München bijna doen mislukken. De tegenstanders probeerden de microfoon te bemachtigen, nadat Peter von Siemens als voorzitter van de vergadering de spreektijd over de kwe.stie van deelneming van het concei-n aan dit project tot een kwartier had beperkt.

Na een twintig minuten durende schorsing zette Von Siemens de vergadering voort, hoewel er nog vijftien demonstranten op het podium zaten. Deze werden door de politie verwijderd. Von Siemens heeft een aanklacht wegens huisvredebreuk ingediend. Tevoren hadden veel aandeelhouders geprotesteerd tegen het feit dat de maatschappij ook dit jaar weer slechts 14 procent (vroeger 16 procent) dividend wil uitbetalen, zoals door de nieuwe directeur Bernhard Plettner was meegedeeld.

VERDWENEN

Plettner zei dat tijdens het boekjaar 1971/1972 de spanning van de hoogconjunctuur in bijna alle takken van de onderneming is verdwenen. De orderportefeuille, die in het begin van het boekjaar 13,7 miljoen mark bedroeg, is met zes procent gestegen. Voor het hele jaar verwacht de firma een omzetstijging van meer dan tien procent op 16 miljard (vorig jaar 14,7 miljard) mark.

OMGEZET

In 1963 nam Morgen Guaranty Trust deel in het kapitaal van de firma Mees en Hope. Bij de fusie tussen Mees en Hope en de Nederlandse Overzee Bank NV in 1969 werd de deelneming omgezet in een deelneming in de Bank en Assurantie Associatie NV, nu Mees en Hope Groep NV genaamd, houdstermaatseliappij van onder meer de toen gevormde Bank Mees en Hope.

De Mees en Hope Groep NV zal aan de op 27 april te houden jaarvergadering voorstellen het dividend over 1971 te bepalen op f 7 per aandeel van f 50 nominaal tegen f 6,40 vorig jaar. Tot dit concern behoren Bank Mees en Hope NV, Assurantiebeheersmaatschappij NV en Mees en Hope Investeringen NV.

BEPERKING

De aandelen „a" van f 50 nominaal, die tot en met het boekjaar 1972 aan een dividendbeperking onderhevig zijn. zullen bij een dividend van f 7 op de gewone aandelen gerechtigd zijn tot een dividend van f 1,50 per aandeel tegen ƒ 0,90 vorig jaar.

De nettownnst van de werkmaatschappij Bank Mees en Hope over 1971 steeg ten opzichte van 1970 met 29 pet., zo heeft de Groep bekendgemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 18 maart 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

DEMONSTRANTEN OP AANDEELHOUDERSVERGADERING VAN SIEMENS IN MÜNCHEN

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 18 maart 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken