Bekijk het origineel

GROTE FUSIE OP KOMST IN FRISDRANKEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

GROTE FUSIE OP KOMST IN FRISDRANKEN

Motief: Felle concurrentiestrijd

2 minuten leestijd

LEEUWARDEN — Vier grote zuivelcoöperaties voeren besprekingen over een mogelijke samenbundeling van hun frisdrankenactiviteiten. Het raadgevend b.ureau Berenschot onderzoekt voor het viertal de mogelijkheden. Het gaat om de Coöperatieve Condensfabrlek Friesland, Domo-Bedum, Coberco en CMC-Melk Unie.

Het motief om te overwegen de produktie van frisdranken te bundelen is volgens directeur B. Kuik van de CCF de felle concurrentie op de Nederlandse markt, die noodzaakt tot verdere schaalvergroting. Mocht het samengaan doorgang vinden — gedacht wordt aan 1 januari 1973 — dan ontstaat een onderneming met een Jaaromzet van ongeveer 80 min. liter frisdrank, en een marktaandeel in Nederland van circa 10 pet. Het aantal werknemers zal ongeveer 200 bedragen. Nog niet zeker is, aldus de heer Kuik, of de bundeling .sluiting van een of meer bedrijven tot gevolg zal hebben.

ONDERZOEK

„Dat zal pas blijken als het bureau Berenschot het onderzoek heeft beëindigd", zo zei hij.

De CCF (Friese Vlag) heeft samen met Domo-Bedum een frisdrankenfabriek in Wolvega (Rivella en E-10). De Gelders-Overijsselse groep Coberco vervaardigt in Ede onder meer de frisdrank onder het merk Riedel. In de randstad opereert CMC-Melk Unie met haar dochteronderneming in Maasdam (Happy). Onlangs is voorts nog een samenwerking tot stand gekomen tussen de Vereniging van Zelfstandige Melkhandelaren (SRV) en enkele van de betrokken coöperaties. De SRV is met een eigen merk op de markt gekomen. Dit produkt wordt gefabriceerd in de bedrijven te Maasdam en Wolvega.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 april 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

GROTE FUSIE OP KOMST IN FRISDRANKEN

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 april 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken