Bekijk het origineel

Ds. H. Wiltink dinsdag 80 jaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. H. Wiltink dinsdag 80 jaar

Oud Ger. Gem. in Ned.

1 minuut leestijd

Volgende week dinsdag hoopt ds. H. Wiltink, predikant bij de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Doetinchem, zijn tachtigste verjaardag te vieren. Ds. Wiltink is nog steeds actief als predikant en dient naast zijn eigen gemeente vele vacante gemeenten.

Ds. Wiltink is 37 jaar ambtelijk werkzaam geweest, waarvan 11 jaar als diaken en daarna als ouderling, zeven jaar als lerend ouderling en sinds 1953 als geordend predikant in de volle bediening. Hij is in 1953 door ds. M.A. Mieras uit Krimpen aan de IJssel in Doetinchem bevestigd en is ondanks diverse beroepen steeds deze gemeente trouw gebleven, zoals hij ook voordien altijd in Doetinchem gewoond en gewerkt heeft.

Ds. Wiltink is o.a. betrokken bij het onderwijs. Zo is hij bestuurslid van de Christ. scholengemeenschap „De Driestar" te Gouda en van de Vereniging voor Gereformeerd schoolonderwijs te Rotterdam.

In de kring van de Oud Geref. Gemeenten in Ned. is ds. Wiltink lid van de commissie van onderzoek (vergelijkbaar met bv. het curatorium in de Geref. Gemeenten) en deputaat voor de kas voor emerituspredikanten. Hij heeft daarnaast ook zitting in de adviescommissie van de Rhodesiazending.

Ds. Wiltink, wiens echtgenote ook nog in leven is, geniet een goede gezondheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 april 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ds. H. Wiltink dinsdag 80 jaar

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 april 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken