Bekijk het origineel

Varkensvlees op hoger prijsniveau

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Varkensvlees op hoger prijsniveau

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Dai, de uilvoer van Japan naar ons land in 1971 met 45 procent is gestegen, terwijl de uitvoer van Nederland naar Japan in dat jaar met 15 procent is achtergebleven, mag voor Nederland geen reden zijn zich defensief op te stellen en maatregelen tegen de invoer uit Japan te eisen. Dit is de mening van ae heer H. Braat, directeur van Pakhoed Transportgroep N.V. (Japan zaken) en honorair consul-generaal van Japan in Rotterdam. Hij heeft die mening vertolkt in een gesprek met „Onderneming", weekblad van het Verbond van Nederlandse Ondernemingen.

De heer Braat meent dat het Nederlandse kabinet, in zijn recente memorandum uiting gevend aan bezorgdheid over de sterke groei van de uitvoer gische en Nederlandse metaal- en elektronische industrie volgende week van Japan naar ons land en aandringend op regelingen, deze zaak verkeerd heeft benaderd.

De heer Braat is voorts van oordeel dat de door een delegatie van de Belin Japan te houden besprekingen over beperking van de uitvoer van elektrotechnische produkten uit Japan naar ons land, een overschatting zijn van de positie van Nederland tegenover Japan.

Nederland komt z.i. verder mrt het analyseren van de snelle groei van de uitvoer van Japan en eveneens van het achteruitgaan van de Nederlandse export naar dat land. In ons land is een nauwe samenwerking tussen overheid en organisaties die de export bevorderen vereist.

Nederland is tot nu toe groot geworden door een zuiver individualistische benadering, met als gevolg dat allerlei instanties, zoals economische zaken, buitenlandse zaken, de centrale kamer voor handelsbevordering enz. te veel langs elkaar heenwerken. De heer Braat meent dat ons land een enkele organisatie nodig heeft; zoals het Netherlands Institute for Foreign Trade,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 mei 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Varkensvlees op hoger prijsniveau

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 mei 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken