Bekijk het origineel

Nationale gladiolententoonstelling in Middelharnis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nationale gladiolententoonstelling in Middelharnis

2 minuten leestijd

Voor de vi,jftiende achtereenvolgende maal houdt de Expo Gouden Delta (thans Stichting Delta Flora) van 2 tot en met 5 augustus een gladiolententoonstelling — annex beurs — in de Sporthal te IMiddelharnis op GoereeOverflakkee.

Meer dan 10.000 gladiolen in vele tientallen variëteiten zijn op deze kleurrijke expositie te bewonderen. Bezoekers kunnen zich door de standhouders laten Informeren over de teelt en alles wat ook maar enigszins met dit fraaie knolgewas — van oorsprong een wilde Afrikaanse bloem — te maken heeft.

In ons land wordt door 5.000 telers op 2.000 hectare grond gladiolen geteeld. Goeree-Overflakkee neemt daarvan 400 hectare voor zijn rekening.

In de hele wereld staan onze gladiolentelers bekend om het feit dat zij er steeds weer in slagen nieuwe variëteiten te kweken. Jaarlijks wordt een omzet bereikt van 30 miljoen gulden. De expositie die zal worden geopend door de echtgenote van de Commissaris der Koningin in de provincie Zuid-Holland is voor het publiek toegankelijk op woensdag 2 augustus van 15.00 tot 22.00 uur, overige dagen van 14.00-22.00 uur.

De entree-prijs bedraagt ƒ 2,- voor volwassenen en ƒ 1,- voor kinderen (tot 12 jaar), die kunnen meedoen aan een bloemschikwedstrijd.

Veilig Verkeer Nederland zal op deze tentoonstelling permanent aanwezig zijn met een stand, waar o.a. de film „Auto te water" vertoond zal worden en voorts informatie kan worden verkregen over het nut van autogordels.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Nationale gladiolententoonstelling in Middelharnis

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken