Bekijk het origineel

Beperkingen eerstejaars RU-Utrecht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Beperkingen eerstejaars RU-Utrecht

2 minuten leestijd

Er moet alsnog, zij het door nood gedwongen, een numerus fixus komen voor de studierichtingen biologie, Engels en farmacie, zoals door de Academische raad is geadviseerd. Dit schrijft het college van bestuuur van de rijksuniversiteit in Utrecht aan minister De Brauw.

De universiteit in Utrecht neemt dit standpunt in, zo blijkt uit de brief, om^ dat men anders vreest toch 'weer wachtlijsten voor bepaalde studierichtingen te moeten instellen. Dit kan met name gebeuren bij die studierichtingen die dicht aan liggen tegen de studierichtingen waarvoor door het parlement een numerus fixus is aangenomen (geneeskunde, diergeneeskude, tandheelkunde en sociale geografie)

Utrecht voelt er weinig voor geconfronteerd te worden met een teveel aan studenten. Dit omdat de minister eerder dit jaar de universiteit stringente beperkingen ten aanzien van het aantal personeelsleden heeft opgelegd. „Er reeds een maximale onderwijscapaciteit binnen de bestaande mogelijkheden" aldus het college van bestuur.

Nieuwe taken kunnen, aldus het college van bestuur, door de overbelasting niet worden aangepakt, terwijl er juistop dit gebied veel te doen staat, nl. de herstructurering van het onderwijs, de werkzaamheden die hangen met de wet universitaire bestuurshervormingen en de invoering van het planningssysteem voor het tertiaire onderwijs.

Tal van Dordtenaren zijn ernstig gedupeerd doordat het water, dat in enkele straten meer dan 30 cm hoog stond, woon- en slaapkamers binnengedrongen is, met alle gevolgen voor vloeren, vloerbedekking en meubilair. Sommige mensen trachtten het water nog buiten de deur te houden door dammetjes te leggen, maar het bleef opwellen uit putten en onder de vloeren. In verschillende woningen, waar het slechts langzaam zakkende water nu beneden vloerniveau is gekomen, zijn de vloeren bedekt met een sliklaag. De door de wolkbreuk voornamelijk in de particuliere sfeer veroorzaakte schade kan niet bij benadering worden geschat, maar ligt volgens de politie stellig vele malen hoger dan bij de wateroverlast die drie jaar geleden eveneens door hevige regenval was ontstaan.

Het onweer heeft ook de Nederlandse spoorwegen in de gehele randstad en de kop van Noord-Holland tot ongeveer 10 uur gisteren parten gespeeld. Er was sprake van een groot aantal sein- en andere storingen. Vele spoorwegoveigangen en andere regelinstallaties moesten tijdelijk buiten werking worden gesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Beperkingen eerstejaars RU-Utrecht

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken