Bekijk het origineel

Overdracht gedeelte provinciale weg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overdracht gedeelte provinciale weg

Gilze-Rijen akkoord met regeling

2 minuten leestijd

In de vergadering van de provinciale staten van Noord-Brabant op 18 augustus 341. zal de voorzitter aan de orde stellen een voorstel tot overdracht van een gedeelte van de provinciale weg Bavel-Gilze aan de gemeente Gilzen-Rijen.

Het gemeentebestuur van Gilze en Rijen heeft er bij GS van Noord-Brabant herhaaldelijk op aangedrongen dat de Bavelseweg - een gedeelte van de provinciale weg Bavel-Gilze - zou worden gereconstrueerd. Van dat wegvak zijn reeds enkele gedeelten in de jaren 1964 tot 1969 gereconstrueerd. Het bestek, waarin deze verbeteringswerken waren opgenomen, is wel aanbesteed, doch op verzoek van de Rijkswaterstaat is het werk niet uitgevoerd. Dit hield verband met de toen in uitvoering zijnde aanleig van de rijksweg van Tilburg naar Breda (rijksweg 58), welk werk ernstige hinder zou hebben ondervonden van een eventuele opbreking van de Bavelseweg. Het gevolg van een en ander is dat het desbetreffende wegvak thans in een zeer slechte toestand verkeert en derhalve dringend verbetering behoeft. Omdat deze weg bijzonder veel betekenis heeft voor het plaatselijk verkeer, achtten GS het raadzaam dat hij aan de betrokken gemeenten in beheer' en onderhoud wordt overgedragen. naast de bestaande keibestrating een nieuwe veriiarding van grindasfaltbeton zal worden aangebracht. • De lengte van het over te dragen wegvak is 5.193 meter. De afkoopsom wegens bevrijding van de onderhoudslast is - rekening houdend met de onderhoudsuitkeringen ingevolge de Wet Uitkeringen Wegen - met instenraiing van de gemeente bepaald op ƒ 105.100.

In totaal moet dus bij de overdracht aan de gemeente Gilze-Rijen worden betaald een bedrag van (ƒ 182.000,— en ƒ 105.100,-) ƒ 287.000,-. De gemeenteraad van Gilze-Rijen heeft inmiddels laten weten met deze financiële regeling in te stemmen.

Voor wat betr^t dé overdracht van het resterende gedeelte van de provinciale weg Bavel-Gilze, gelegen in de gemeente Nieuw-Ginneken, kan het college van GS meedelen, dat ook met deze gemeente reeds overeenstemming bereikt is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Overdracht gedeelte provinciale weg

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken