Bekijk het origineel

Dodelijke ongelukken op de wegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dodelijke ongelukken op de wegen

2 minuten leestijd

De 42-jarige mevrouw H. Zandberg-Bosma uit Oosterzee (gem. Lemsterland) kwam donderdagochtend om het leven en haar echtgenoot de 34-jarige F. Zandberg werd zwaar gewond in een ziekenhuis te Groningen opgenomen, nadat hun auto in botsing was gekomen met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde in Donderbroek (gem. Ooststellingwerf). Van de drie kinderen kreeg de 13-jarige Ljibke een zware hersenschudding.

De 25-jarige J. Boksman uit Asperen kwam donderdagavond in Vuren (Gld) om het leven. Hij botste met zijn auto tegen een vrachtauto.

De 24-jarige P. M. W. M. Vriens uit Dussen (NB) verloor donderdagmiddag in zijn woonplaats het leven. Op zijn weggedeelte kwam hij met zijn auto in botsing met een tegenligger die van achter een geparkeerde auto vandaan kwam.

De zevenjarige Anna Snoeys uit Galder bij Breda die met twee vriendinnetjes in haar woonplaats aan de kant van een weg stond, werd aangereden door een auto die moest uitwijken voor een ttegenligger en in een slip raakte. Anna kwam om het leven, de twee vriendinnetjes werden gewond.

De 20-jarige G. Dunnewind uit Ommen is donderdagavond in een ziekenhuis te Zwolle overleden. Hij werd woensdagavond toen hij op zijn motor op een voorrangsweg reed, op een kruising aangereden door een auto.

De 17-jarige Ulrika Hausberch uit Hengelo is in de nacht van woensdag op donderdag bij een verkeersongeluk op Ameland om het leven gekomen. Zij zat achterop een fiets, die werd aangereden door een achteropkomende auto. De jongen die de fiets reed Jiep zware verwondingen op.

Een verkeersongeval op 18 juli in Brunssum, waarbij een automobilist om het leven kwam, heeft woensdagavond een tweede slachtoffer geƫist. Het is de 43-jarige J. van Handel uit Amsterdam, die in het Weverziekenhuis te Heerlen aan zijn verwondingen is overleden.

Het ongeluk ontstond toen de heer Van Handel met zijn auto geen voorrang verleende aan een andere personenauto. Een naast hem zittende man overleed kort na het ongeJuk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Dodelijke ongelukken op de wegen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken