Bekijk het origineel

Heliiiopter redt bemanning van gestrande liustvaarder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Heliiiopter redt bemanning van gestrande liustvaarder

SLEEPBOTEN KONDEN „ACTION" NIET BEREIKEN

2 minuten leestijd

Een helikopter van de vliegbasis Valkenburg heeft gisteren rond het middaguur drie opvarenden van de Engelse kustvaarder „Action" (200 ton) van boord gehaald en veilig op het strand bij Westkapelle aan land gezet.

De kustvaarder was enkele uren daarvoor op de Botskilbank, 1,5 mijl ten noordwesten van Westkapelle, aan de grond gelopen. De kapitein van de „Action" brak bij de stranding enkele middenvoetsbeentjes en moest per brancard aan boord van de helikopter worden gehenen. Hij is in het ziekenhuis van Vlissingen opgenomen. De overige twee bemanningsleden zijn ondergebracht in een Vlissings hotel.

De oorzaak van de stranding is niet bekend. Mogelijk zijn de machines uitgevallen waarna het scheepje door de harde wind snel afdreef naar de kust van Walcheren. De benarde positie van de „Action" die geen radio aan boord heeft, werd het eerst opgemerkt door de Nederlandse kustvaarder Kittywake, die Scheveningen-Radio alarmeerde.

De inmiddels toegeschoten sleepboten konden de ,,Action" wegens de grote ondiepte niet bereiken. Toen de drie bemanningsleden eenmaal door de marine-helikopter van boord waren gehaald, wisten twee runners van het sleepbedrijf Dijkhuizen uit Vlissingen met een vlet het schip te bereiken. Zij brachten een lijn over waarna de ,.Temi-2" de kuntvaarder op sleeptouw nam naar de haven van Vlissingen. De ,,Action" was met een lading stukgoederen op weg van Antwerpen naar de thuishaven „Rochester.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Heliiiopter redt bemanning van gestrande liustvaarder

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 juli 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken